Mobilite girişimi Swobbee, 2 milyon euro yatırım aldı

Kentsel mobilite teknolojisi girişimi Swobbee, Seri A turda 2 milyon euro yatırım aldı. Tur, SpeedUp Energy Innovation, Dutch Stichting Clean Future Dividend Fund ve mevcut yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti.

Kentsel mobilite teknolojisi girişimi Swobbee, Seri A turda 2 milyon euro yatırım aldı. Tur, SpeedUp Energy Innovation, Dutch Stichting Clean Future Dividend Fund ve mevcut yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti.

Net sıfıra ulaşma yarışı hız kazandıkça, yeşil bir geçişi kolaylaştırmak için farklı çözümlere ihtiyaç duyuluyor. Yeşil geçişin önemli bir parçası, seyahat etmek için daha yeşil yolların yaratılması oluyor. Kentsel mobilite artık elektrikli araçlar, fütüristik teknoloji ve A noktasından B noktasına hareket etmeye yönelik yeni yaklaşımlarla giderek daha fazla karakterize ediliyor. Ancak elektrikli araçların popülaritesi artsa da güvenilir ve sürdürülebilir şarj hizmetlerine yeterli erişimin sağlanamıyor.

2017’de kurulan (2020’de Swobbee olarak yeniden markalanan) iklim teknolojisi ekibi, elektrikli araçlar için pil değiştirme istasyonları sunmak üzere entegre donanım ve yazılıma dayalı hepsi bir arada bir çözüm geliştiriyor. Erişilebilir ve güvenilir şarj altyapısı oluşturarak elektrikli araçların benimsenmesinin önündeki tüm engelleri azaltıyor.

Girişimin pil değiştirme altyapısı, hafif elektrikli araç sahipleri veya tedarikçilerinin elinden pillerin fiziksel olarak şarj edilmesi işleminin sorumluluğunu üstleniyor. Bu arada yazılım, şarj istasyonlarına kurularak donanımın sorunsuz ve verimli bir şekilde çalışması sağlanıyor. Girişimin ekibi tarafından sıfırdan oluşturulan yazılım, uçtan uca bir çözüm sunuyor. Yani istasyon içindeki tüm pil şarj ve yönetim sürecini kontrol ediyor.

Swobbee CEO’su ve kurucu ortağı Thomas Duscha:

“İstasyonlarımızın her biri 8 – 30 pil yuvasıyla donatıldı. Şu anda 8 (yakında 10) pil türü için şarj altyapısı sunuyoruz. Bu altyapı, Avrupa’da oyuncular tarafından ortak mikromobilitede kullanılan mevcut hafif elektrikli araçların yaklaşık %70’iyle veya LEV’lerle uyumlu olmamızı sağlıyor. Aracın sahibi veya yöneticisi, cihazımızı kullanarak birkaç dakika içinde boş bir pili dolu pille değiştiriyor ve aracı gereksiz yere durmadan kullanmaya devam edebiliyor.”

Swobbee’nin çözümü, bisiklet ve scooter gibi hafif elektrikli araç filolarının operatörlerinin CO2 emisyonlarını %87’ye kadar azaltmasına olanak tanıyor.

Bu yeni yatırım, Swobbee’nin platformunu daha da geliştirmek ve dünya çapındaki genişlemesini hızlandırmak için kullanılacak. Swobbee’nin Almanya dışındaki genişleme planları kapsamında, önümüzdeki aylarda ve yıllarda Doğu Avrupa ve Güneydoğu Asya pazarlarına girmeyi öngörüyor. Swobbee şu ana kadar Almanya, Polonya, Hollanda, İspanya ve Portekiz’de faaliyet gösteriyor.

Güncel İçerikler