İşe alım süreçlerini dijitalleştiren VireUp, 3.25 milyon pound değerleme üzerinden yatırım aldı

Şirketlerin işe alım süreçlerini dijitalleştirerek optimize eden girişim VireUp, yeni yatırım turunu tamamladı.

Geliştirdiği doğal dil işleme teknolojisi ile şirketlerin işe alım süreçlerini dijitalleştiren ve aday mülakatlarının analizini cümle bazında yapan girişim VireUp, ilk yatırım turunu Startup Wise Guys’ın katılımıyla tamamladı.

Şirketlerin uzun zamanını alan ve her zaman istenilen karşılığı veremeyen işe alım süreçlerinin yarattığı hem maddi hem de manevi birçok zarar var. Şirketin büyüklüğüne ve role göre değişmekle birlikte, US Department of Labor’ın istatistiği yanlış işe alım ve aday seçiminin şirketleri 17 bin dolardan 240 bin dolara kadar maddi zarara uğrattığını ortaya koyuyor.

VireUp, işe alım süreçlerindeki verimsizliği ve şeffaflık eksikliğini başvuru yapan bütün adayların mülakatlarının analizini mümkün kılan doğal dil işleme teknolojisi ile çözüyor. Şirketlerin her bir pozisyon için aradıkları en uygun adayı en kısa sürede bulmalarını sağlarken bir yandan da adaylar için kendilerini geliştirebilecekleri bir platform sunuyor.

VireUp, aktif olarak Türkiye, Amerika ve İngiltere’de faaliyetlerine devam ederken, perakende, FMCG, hizmet ve teknoloji gibi birçok sektörden şirketin işe alım sürecini optimize ediyor. Özellikle turizm, ulaşım ve bankacılık gibi yoğun iş başvuruları alan diğer sektörler de VireUp’ın hedeflediği dikeylerin başında geliyor.

2019 yılında Efe Pazarçeviren ve Arda Çelebi tarafından kurulan VireUp, şu anda 5 kişilik ekibiyle çalışmalarına devam ediyor.

VireUp’ın yeni yatırım turuna 3.25 milyon pound şirket değerlemesi üzerinden Startup Wise Guys, Naseem Malik ve bir Türk melek yatırımcı katıldı. VireUp ekibi aldığı yatırımı varolan ürünün algoritmasını geliştirerek kapasite arttırmak ve pazarlama faaliyetlerini genişleterek hedeflenen pazarlarda daha fazla müşteriye ulaşmak için kullanacak.

VireUp kurucusu ve CEO’su Efe Pazarçeviren’in yatırım ve süreç hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Startup Wise Guys networküne dahil olmaktan çok mutluyuz. B2B SaaS alanına odaklanan Startup Wise Guys, VireUp’ın global bir oyuncu olma hedefini fazlasıyla destekleyen altyapı ve mentorluğu sağlıyor.”

VireUp girişimine gerçekleştirdikleri yatırımla ilgili olarak Startup Wise Guys Partner’i Günce Önür ise şunları ekledi:

“Günümüzdeki hem yeni iş gücüne katılım hem de bireylerin artık daha sık iş değiştirmesi, geleneksel işe alım süreçleriyle yönetilemeyecek boyuta geldi. Bu noktada Efe Pazarçeviren ve Arda Çelebi tarafından kurulan VireUp girişiminin pazarda ciddi bir fark yaratacağına olan inancımız tam.”

Güncel İçerikler