Binance’in yapay zeka destekli NFT platformu Bicasso’yu 4.8 milyon kişi keşfetti

Binance, blokzincir teknolojisinin lideri olduğunu kripto borsası dışında gerçekleştirdiği etkinliklerle de göstermeye devam ediyor. Son olarak Binance, yapay zeka görsel oluşturucusu Bicasso’yu, 12 saat süreyle herkesin kullanımına sundu. Kullanıcıların yoğun ilgi gösterdiği AI NFT oluşturucusu sayesinde, kullanıcıların özel görseller oluşturmasına imkân tanındı. 12 saat boyunca aktif olan Bicasso, 100.000 AI NFT'sinin çıkarılmasıyla sınırlandırıldı. Küresel olarak kullanımı sunulmasının ardından 24 saatte Binance NFT platformuna günlük ziyaret ortalamasının 5 katı kadar giriş yapılarak 4.8 milyon ziyaretçi ilgi gösterdi. Kullanıcıların beğenisini kazanan platformda ayrıca, 6 saatten kısa bir sürede 3.9 milyon görsel ve 100.000 NFT oluşturuldu.

Dünyanın lider blokzincir ekosistemi ve kripto para altyapısı sağlayıcısı Binance, yapay zeka ve teknoloji entegrasyonunu sağlamaya yönelik çalışmalarıyla ilham olmaya devam ediyor. Herkesin erişebileceği bir ekosistem inşa etme misyonuyla yola çıkan Binance, tüm kullanıcılarının yapay zekanın yardımıyla benzersiz dijital görseller oluşturması adına OpenAI‘ın DALL-E‘sine rakip olacak Bicasso’yu tanıttı.

Küresel olarak kullanıcıların ilgisini ve beğenisi kazanan Bicasso özelinde 100.000 NFT oluşturuldu. Bu sayının neredeyse yarısını oluşturan kullanıcıların bulunduğu 5 ülke arasında Türkiye de yer aldı.

Binance’in küresel olarak tanıtıma ve kullanıma sunduğu yeniliği Binance Bicasso, yeni bir AI NFT oluşturucusu olarak kullanıcıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Daha önce başarıyla sonuçlanan beta testinin ardından Binance Bicasso, Mart ayında 12 saat süreyle ve “ilk gelen alır” esasıyla küresel olarak kullanıcılara sunulmuştu. Bicasso’nun kullanıma sunulmasının ardından, günlük ziyaret ortalamasının 5 katı sayıya ulaşılarak 4.8 milyon kişi platforma ilgi gösterdi. Kullanıcılar en çok kendilerini temsil eden bir avatar oluşturmak için Bicasso’nun yapay zeka özelliklerinden yararlandı.

Türkiye, en fazla NFT çıkaran ülkelerden

Öte yandan kullanıcılar, tamamen kendi kontrollerinde geliştirdikleri eserleri profil resmi yapmaktan sosyal medyada paylaşmaya kadar farklı amaçlar için kullanma olanağı elde ettiler.

Kullanıcılara erken erişim fırsatı

Binance küresel Bicasso’yu kutlamak amacıyla Bicasso NFT Koleksiyonu’nu da tanıttı. Yapay zeka tarafından oluşturulan 500 sanat eserinde kediler ve köpekler yer aldı. Eserler daha sonra bir referans programı ile kullanıcılara hediye edildi. Ayrıca bu NFT’lerden birine sahip olan kullanıcılar, küresel Bicasso tanıtımına özel bir defalık ücretsiz NFT çıkarma fırsatı elde etti.

Güncel İçerikler