Binance, DALL-E’ye rakip olacak yapay zeka destekli Bicasso ile NFT üretecek

Dünyanın en büyük kripto para platformlarından Binance, OpenAI tarafından geliştirilen görsel içerik odaklı yapay zeka destekli DALL-E'ye rakip olacak Bicasso uygulamasını duyurdu.

Dünyanın en büyük kripto para platformlarından Binance, OpenAI tarafından geliştirilen görsel içerik odaklı yapay zeka destekli DALL-E‘ye rakip olacak Bicasso uygulamasını duyurdu. Bicasso ile NFT’ler oluşturulup satabilmek mümkün hale geliyor.

Binance, kullanıcılarının platform içerisinde işlem yapmaları ve daha fazla kazanmaları için çeşitli uygulamalar ve oyunlar yapıyor. Hem kullanıcı sayısında artış yaşanması hem de uygulamada geçirilen vaktin uzaması sayesinde işlem sayısında da buna bağlı olarak yükseliş oluyor. Bicasso da bu etkenleri sağlayacak birçok özellik yer aıyor.

Bicasso olarak adlandırılan yapay zeka, kullanıcıların yaratıcılıklarını gerçekleştirmelerine ve yalnızca birkaç tıklamayla bir NFT kazanmalarına olanak tanıyacak. Bunu yapmak için yapay zeka kullanıcılardan, ne tür bir içerik almak istediklerini ve görevlerin bir açıklamasını istiyor. Bu verilerin eksiksiz girilmesiyle beraber birkaç saniye içerisinde render alınarak içeriğin gözler önüne serilmesi sağlanıyor.

Binance ve Bicasso’nun ana hedefi , kullanıcıların kendi dijital portrelerini oluşturmalarını sağlamak gibi görünüyor. Anında bir NFT oluşturma yeteneğinin de birden fazla kişiyi fazlasıyla memnun edeceği düşünülüyor. 

Hayal gücünün bir sınırı olmadığı gibi kullanıcılar, belirttikleri içerikleri kolayca oluşturulmasını bekliyor. Yapay zeka tarafından oluşturulan görsel içerik, NFT ve blockchain olarak kaydedilebiliyor.

İspanyol ressam Pablo Picasso’dan büyük ölçüde ilham alan kripto borsasının yapay zekası için bu yeni oluşuma Bicasso adının verilmesinin arkasında da Binance ve Picasso yatıyor. Yapay zekanın şu an için geliştirilme aşamasında olduğu belirtiliyor. Test sürecinde ilk olarak 10.000 kişinin katılacağı açıklandı. Yapılan geri dönüşlerle beraber daha geniş bir test programı ve hemen ardından da tüm kullanıcılara açılacağı tahmin ediliyor. Bicasso ile içerik oluşturmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Güncel İçerikler