Web3 tabanlı oyunlar geliştiren Fernvaille, 7.2 milyon TL hedefle kitle fonlama yatırım turuna çıktı

Web3 tabanlı oyunlar geliştiren Fernvaille, şirket paylarının %8’sini yatırımcılara arzıyla 7.2 milyon TL hedefle fonbulucu üzerinden kitle fonlama yatırım turuna çıktı.

RushAway ve VR Okey adlı oyunlarının yanı sıra blockchain teknolojisine dayalı pek çok Web3 oyunu geliştiren Fernvaille, fonbulucu’da yatırım turuna çıktı. 17 Mayıs’a kadar kampanyasını sürdürecek olan Fernvaille’in hedefi 7.2 milyon TL olarak açıklandı.

Fernvaille: Paya dayalı kitle fonlaması ile kurulan ilk oyun şirketi 

Paya dayalı kitle fonlaması ile kurulan ilk oyun şirketi olan Fernvaille Oyun Teknolojileri şirketi; benzersiz kurgusu ve hikayesi ile oyun dünyasının popülerlerinden Battle Royale türündeki Fernvaille projesiyle, 2021 yılında çıktığı yatırım turunda hedeflenen ve ek olarak bildirilen tüm fonlamayı başarmıştı. Girişim, o dönemde iki rekor birden kırarak 545 yatırımcıdan %222 oranında ön yatırım talebi toplamış, 516 bin TL değerinde arz edilen %8.4 şirket payına karşılık ödeme yapan yatırımcıların toplam talep tutarı 954 bin TL olmuş, bildirilen ön talebin %36’sı nitelikli yatırımcılardan gelmişti.

Fonlama sonrası paya dayalı kitle fonlaması tarihinde bir ilk olarak yatırımcılarına beş katı ile hisselerinden exit imkanı sunan Fernvaille, bu kampanyanın da başarıyla sonuçlanması halinde Negentra ile birleşmeye giderek Negentra Yazılım ve Oyun Teknolojileri Anonim Şirketini kuracak. Girişim; kısa vadede SociaPol, VR Okey ve RushAway oyunlarının yayına alarak Web3, blockchain, metaverse, NFT tabanlı ürünlerini geliştirmeye devam edecek. Fernvaille’in uzun vadedeki hedefi ise ürünlerinin pazar penetrasyonunu ivmelendirerek stratejik iş birlikleri ve satın almalar yoluyla küresel oyun sektöründeki rekabet gücünü artırmak.

Eski ve yeni yatırımcılar bedelsiz paylarla hisselerini artıracak

Girişim şirketi turun başlama tarihi olan 17 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile 10 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yatırım yapan tüm yatırımcılara %25 fazladan pay verecek. Yatırım turunun başarılı olması halinde, elde edilecek en az 7.2 milyon TL fonun sermayeye ilavesiyle, ilk yatırım turuna katılan 545 yatırımcı bedelsiz pay elde etmiş olacak. Fernvaille Oyun Teknolojileri Anonim Şirketi’nin 516 bin TL’lik ödenmiş sermayesine mevcut iç kaynaklardan ve birleşmeden elde edilecek kaynaktan toplamda 994 bin TL eklenecek.

1 milyon 510 bin TL’ye çıkacak olan yeni sermaye artışı mevcut 545 ortağa yine bedelsiz olarak dağıtılacak. Öte yandan yatırım turu başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra toplanan fonun girişim şirketine aktarıldığı tarihten itibaren 12 ay sonra şirketin alacağı ilk yatırımda tüm yatırımcılara paylarının en fazla %10’u kadar öncelikli çıkış hakkı tanınacak.

Güncel İçerikler