Uydularla veri aktarımı sağlayan Kepler Communications, 92 milyon dolar yatırım aldı

Kanada merkezli uydu telekomünikasyon sağlayıcısı Kepler Communications, düzenlenen Seri C turda 92 milyon dolar yatırım aldı. IA Ventures tarafından yönetilen tura Costanoa Ventures, Canaan Partners, Tribe Capital ve BDC Capital's Industrial Innovation Venture Fund katıldı. Kepler bugüne kadar 200 milyon dolardan fazla yatırım aldı. 

Kanada merkezli uydu telekomünikasyon sağlayıcısı Kepler Communications, düzenlenen Seri C turda 92 milyon dolar yatırım aldı. IA Ventures tarafından yönetilen tura Costanoa Ventures, Canaan Partners, Tribe Capital ve BDC Capital’s Industrial Innovation Venture Fund katıldı. Kepler bugüne kadar 200 milyon dolardan fazla yatırım aldı.

Girişim, müşterilere bir hizmet seviyesi sözleşmesi (SLA) ve bir görevin tüm iletişim gereksinimlerini karşılamak için anahtar teslimi bir çözüm sunuyor. Anlaşma, hem optik hem de RF için iletişim yüklerini, spektrum lisanslarını, güvenliği, yer altyapısını ve uç bilişimi içeriyor.

Kepler Network, uzaydan uzaya veri aktarımı için İnternet değişim noktaları görevi görecek şekilde tasarlanmış bir ağ altyapısıyla yörüngedeki iletişimi düzene sokacak. İnternete hazır takımyıldız, uzay aracına ve uzay aracından gerçek zamanlı olarak veri iletecek.

Kepler, Kepler takımyıldızı için geliştirilen optik iletişim teknolojisini test edip onaylayarak, 2023 sonbaharında iki Pathfinder uydusu fırlatmayı planlıyor.

Kepler CEO’su Mina Mitry:

“Kuruluşumuzdan bu yana, Kepler kendini uzay iletişiminin geleceğini sağlamaya adadı. Uzay varlıklarına gerçek zamanlı, her zaman erişilebilir erişim için gereken altyapıyı oluşturmak için yorulmadan çalışıyoruz. Kepler Network’ünü kurarken, endüstrinin karşı karşıya olduğu zorlukları çözüyor ve modern internet yeteneklerini uzaya getirerek görev iletişimini basitleştiriyoruz.”

Kepler, optik iletişim teknolojisini test etmek ve doğrulamak için bu yıl iki uydu fırlatacak. Uydulara ek olarak, Kepler kendi yer istasyonlarını ve şirket içi uydu üretim tesislerini işletiyor. Yeni yatırım, gelecek yıl optik iletişim uydularından oluşan bir takımyıldızı fırlatmak için kullanılacak.

Güncel İçerikler