Kadınlara özel yaşam koçu hizmeti veren yerli girişim Goddess, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

2021 yılında Nil Keskin Keleş, Sarp Keskin ve Volkan Kırtok tarafından kurulan Goddess, Founder One'dan 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Merkezine cinsiyet eşitliğine hizmet etmek adına kadınların güçlenmesini koyan bir teknoloji girişimi olan Goddess, son zamanlarda yatırımlarıyla dikkat çeken yerli yatırım şirketi Founder One‘dan 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

2021 yılında Nil Keskin Keleş, Sarp Keskin ve Volkan Kırtok tarafından kurulan Goddess, her yaştaki kadınların gençlik, yetişkinlik ve olgunluk dönemi dahil içten dışa güçlenmelerini ve iyileşmelerini sağlamaya yönelik özgün içerikler, dönüşüm yolculukları ve teknolojiler geliştiriyor. Dünya Ticaret Forumuna göre, 132 yıla varmış olan cinsiyetler arası toplumsal farkın kapanması anlamında, kadınların tüm yaşamsal döngülerinde ihtiyaç duydukları “kız kardeşleri” olmak için küresel anlamda hizmet veriyor.

Hali hazırda gelirinin %40’ını başta Amerika olmak üzere yurt dışından elde eden Goddess; Türkçe ve İngilizce dilleri dışında Haziran ayıyla birlikte İspanyolca dilinde de faaliyet gösterecek olup tüm dünyada 200.000’den fazla kadın tarafından kullanılıyor ve bunların 10.000’den fazlası ücretli versiyonunu tercih ediyor. Geçen seneye göre %500 büyüyen Goddess 2023 yılında büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

Dünyada 2025 yılının sonunda 75.1 milyar dolar büyüklüğüne erişmesi beklenen ve halen ülkemizde az sayıda bulunan kadınsal teknoloji girişimleri (femtech) alanında hizmet veren Goddess, kısa sürede en hızlı büyüyenler arasında yerini aldı. Goddess’ın en önemli değer önerisi, uzman psikologlar tarafından hazırlanan arketipsel davranış testi sonrası, özel algoritmasıyla, özgün ve dönüştürücü yolculuğuyla, kişiye özel ruhsal, zihinsel ve fiziksel destekleyici ve tamamlayıcı programlar sunuyor olması. Kadınların, toplumun her yerinde yoğun hayatlarından kendilerine öz şefkatle vakit ayırıp, yaşam kaliteleri ve potansiyelleriyle var olmaları için günde sadece 17 dakikalarına talip olan Goddess, all-in-one yaklaşımıyla pek çok iyi yaşam tekniğini bir arada sunuyor. Kullanıcılar hayatlarını iyileştirmek için ne yapmaları gerektiğini düşünmeden Goddess’ın özel bilimsel ve spiritüel iyi yaşam (wellbeing) koçluğu hizmetinden faydalanıp kişiye özel tasarlanmış yolculuk ile kolaylıkla rutinler oluştururlarken yeni alışkanlıklar kazanabiliyorlar. Böylelikle, durumlarına özel meditasyon, yoga, nefes egzersizleri, fiziksel egzersizler, olumlamalar, videolar, podcast’lar, ses dosyaları ile buluşabilecekleri gibi, dilerlerse dönemsel ihtiyaçlarına yönelik uzmanlar tarafından hazırlanan zengin kayıtlı içerik kütüphanesinden istedikleri zamanda uygulama seçip faydalanabiliyorlar.

Goddess kurucu ortağı ve CEO’su Nil Keskin Keleş, yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“İlk yatırımımızı, Türkiye’nin önde gelen kurumları ve vizyoner yatırımcıları tarafından kurulan, toplumsal fayda yaratmayı kendisine misyon edinmiş, yeni nesil etki fonu Founder One’dan almış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu önemli finansman desteği; daha iyi bir teknoloji, daha zengin ve küresel içerikler ve daha mutlu kullanıcılar yaratmak için planladığımız adımları hızlandıracak” dedi.

Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin ise Founder One olarak Goddess’ın yatırımcısı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Şahin, “Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi iş birliğiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurduğumuz erken aşama girişimlere yatırım yapmaya başladı. Bundan sonraki süreçte de erken aşama etki girişimlerine yapacağımız yatırımlarımızla can suyu olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine devam etti.

Güncel İçerikler