Apple, 2025 yılına dek yüzde 100 geri dönüştürülmüş kobalt piller kullanacak

Teknoloji devi Apple, Dünya Günü (22 Nisan) öncesinde daha çevre dostu piller vaat ediyor. Şirket, 2025 yılına kadar tüm Apple tasarımı pillerde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kobalt kullanacağını açıkladı. 

Teknoloji devi Apple, Dünya Günü (22 Nisan) öncesinde daha çevre dostu piller vaat ediyor. Şirket, 2025 yılına kadar tüm Apple tasarımı pillerde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kobalt kullanacağını açıkladı

Apple’ın geçen yıl kullandığı kobaltın sadece yüzde 25’i geri dönüştürüldü. 2021’de yüzde 13 olan bu oran, yeni hedefi diğerlerinden daha iddialı kılıyor. Apple zaten yüzde 73 oranında geri dönüştürülmüş nadir toprak elementleri ve yüzde 38 oranında geri dönüştürülmüş kalay kullanıyor. Apple, iPhone, iPad ve MacBook serileri dahil olmak üzere taşınabilir ürünlerinin çoğunda özel pil tasarımlarına sahip oluyor. 

Şirket, sonunda tüm ürünlerini yalnızca geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemelerle üretmeyi umuyor. Tüm ürünlerinin 2030 yılına kadar karbon nötr olmasını bekliyor. 2022 itibariyle Apple, donanımındaki malzemelerin yalnızca yüzde 20’si geri dönüştürülerek veya yenilenerek tüketicilerle buluşturuldu. 

Şirketi aldığı kararlar arasında kobalt hedefi çoğundan daha önemli oluyor. Kobalt, elektrikli araçlar da dahil olmak üzere pillerde yaygın olarak kullanılıyor. Ancak aynı zamanda önemli çevresel ve sosyal sorunlarına da davetiye çıkarıyor. Madencilik süreci havayı, toprağı ve suyu kirletiyor ve hem madenciler hem de genel nüfus için sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Apple’ın 2025 yılına kadar sürdürülebilirlik odaklı hedefinde hem insan sağlığını koruyarak hem de hedeflerini tutturarak marka imajını yükseltip yükseltmeyeceği oldukça merak ediliyor. 

Güncel İçerikler