3D yazıcılar geliştiren Quantica, 14 milyon euro yatırım aldı

3D yazıcılar ve eklemeli üretim teknolojileri geliştiren Quantica, 14 milyon euro yatırım aldı. Tur, Scale Capital'ın, byFounders'ın ve mevcut yatırımcıların katılımıyla düzenlendi.

3D yazıcılar ve eklemeli üretim teknolojileri geliştiren Quantica, 14 milyon euro yatırım aldı. Tur, Scale Capital‘ın, byFounders‘ın ve mevcut yatırımcıların katılımıyla düzenlendi.

Berlin’de kurulan girişim, amiral gemisi NovoJet™ ürünüyle gelişmiş, çok malzemeli 3D baskı teknolojisinin tasarımı ve geliştirilmesinde uzmanlık sergiliyor. Quantica’nın yenilikçi teknolojisi, NovoJet adı verilen ultra yüksek viskoziteli, çok malzemeli baskı kafası teknolojisine dayanıyor. 

Geliştirilen teknoloji, yeni bir uygulama alanı açıyor ve daha zengin bir görünüm veya işlev için birden fazla yüksek performanslı malzemeyi tek bir nesnede birleştirebiliyor. Ayrıca işlevsel, yüksek performanslı parça ve ürünlerin oluşturulmasına olanak sağlayan kapsamlı son işleme ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

Girişim, ilk 3D yazıcısını 2023 yılı bitmeden tüketicilerle buluşturmayı planlıyor. İlk ürün, müşterilerin kendi endüstriyel sınıf, çok malzemeli sıvılarını ve uygulamalarını geliştirmelerine olanak sağlamak için açık bir uygulama geliştirme platformu olarak satılacak. Quantica şimdiye kadar çok sayıda araştırma enstitüsünün, üniversitenin ve endüstriyel ArGe ekibinin ilgisini çekmeyi başardı. Özellikle dişçilik endüstrisinde yer alan birçok şirket, girişime ilgi gösteriyor.

Quantica CEO’su Claus Moseholm

“Ekibimiz birkaç yıldır bu çığır açan teknolojiyi geliştirmeye kendini adadı ve bu yatırım, ürünlerin üretim şeklini değiştirme yolculuğumuzda önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Teknolojimizi bir sonraki seviyeye taşımaktan ve tasarımcıları, geliştiricileri ve üreticileri daha iyi, daha hızlı ve daha verimli yaratmaları için desteklemekten heyecan duyuyoruz. Bu yatırımla, inovasyonu ve büyümeyi sürdürmeye devam edebileceğimizden eminiz.”

Yeni yatırım, girişimin ilk ürünlerini piyasaya sürerken pazarlama çalışmalarını desteklemek için kullanılacak.

Güncel İçerikler