Çiftçilere sürdürülebilir tarım yöntemleri sunan BX Technologies, 1.7 milyon euro yatırım aldı

Çiftçilerin yapay zeka tabanlı sistemiyle iklim-pozitif bir şekilde hareket etmelerini sağlayan BX Technologies, tohum turunda 1.7 milyon euro yatırım aldı. Tur, Counteract ve iki ABD'li yatırımcının yanı sıra mevcut yatırımcıların katılımıyla düzenlendi.

Çiftçilerin yapay zeka tabanlı sistemiyle iklim-pozitif bir şekilde hareket etmelerini sağlayan BX Technologies, tohum turunda 1.7 milyon euro yatırım aldı. Tur, Counteract ve iki ABD’li yatırımcının yanı sıra mevcut yatırımcıların katılımıyla düzenlendi.

2020 yılında Ben Bardsley tarafından kurulan girişim, birincil çiftlik verilerine erişim elde ediyor. Bu hizmetle beraber çiftçilere ekin ve tarlaya özgü karbondan arındırma içgörüleri sağlamak için yapay zekayı kullanıyor. Aynı hizmeti perakendecilere ve markalara da sunarak 2030, 2035 ve 2040 yılları için karbon azaltma hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor. 

BX, küresel CO2 emisyonlarının yüzde 37’sinden gıda üretimi sorumlu olduğu için sektörü dönüştürdüğünü iddia ediyor. BX, teknoloji ve içgörülerle tüccarlara ve müşterilere yalnızca gıdanın nasıl yetiştirildiği hakkında değil, aynı zamanda çevre üzerinde ne gibi etkileri olduğu hakkında da bilgi sağlayabiliyor.

Şirketin yaptığı açıklamada:

“Teknolojimiz geçmiş toprak verilerini alıyor, bunları çiftçilik uygulamalarıyla birleştiriyor ve rejeneratif tarıma başarılı bir şekilde geçiş için yollar öneriyor. En etkili rejeneratif uygulamaları keşfetmek ve her yetiştirici için iyileştirme planları oluşturmak için makine öğrenimini kullanıyoruz.” sözlerine yer verildi.

Tedarik zincirinin uçtan uca çevresel kimlik bilgileri ve sertifikalı ambalaj etiketleri aracılığıyla, tüketicilere satın almaları hakkında bilinçli kararlar vermeleri için gerekli bilgiler veriliyor.

BX kurucusu Ben Bardsley:

BX’i küresel olarak gıda üreticilerinin iklim krizi çözümünün bir parçası olmasını sağlamak için kurdum. Ben de bir çiftçi olarak, tabaklara yemek koymak için verilen acıyı, mücadeleyi ve çabayı biliyorum. Gıda sisteminin karmaşık sorunlarına ilişkin bu derin anlayış, BX’in gezegeni gelecek nesiller için eski haline getirme misyonumuzu gerçekleştirmesi için ihtiyaç duyduğu temelleri sağlıyor.” dedi.

Girişim, alınan yatırımın yiyecek ve içecek tedarik zincirinin karbondan arındırılmasına yardımcı olacağını belirtiyor.

Güncel İçerikler