Berlin merkezli müzik teknolojisi girişimi Enote, 10 milyon euro yatırım aldı

Dünyadaki notaları tamamen dijital bir formata getirmek için yapay zekayı kullanan Enote, Seri A öncesi turda 10 milyon euro yatırım aldı.  Dieter von Holzbrink Ventures (DvH Ventures) tarafından yönetilen tura European Innovation Council (EIC Fund) ve Rudolf Fuchs Family Office katıldı. 

Dünyadaki notaları tamamen dijital bir formata getirmek için yapay zekayı kullanan Enote, Seri A öncesi turda 10 milyon euro yatırım aldı. Dieter von Holzbrink Ventures (DvH Ventures) tarafından yönetilen tura European Innovation Council (EIC Fund) ve Rudolf Fuchs Family Office katıldı.

2019 yılında Boian Videnoff ve Evgeny Mitichkin tarafından kurulan Enote, yüzyıllara dayanan yazılı müziği güvenilir, esnek ve erişilebilir bir dijital formata dönüştürmek için yapay zekayı kullanıyor. Girişim, müzisyenlerin yaşamlarını teknoloji yoluyla iyileştirmek ve herkesin yüksek kaliteli notalara uygun fiyatlı erişimini sağlamak amacıyla kuruldu. 

Girişim tarafından yapılan açıklamada:

 “Bu tutkunun anahtarının tutarlı bir dijital partisyon formatında yattığını hemen anladık, bu nedenle dünyanın müzik mirasını anlama ve yeniden yapılandırma yeteneğine sahip bir yapay zeka teknolojisi geliştirdik” sözlerine yer verildi.

18 aydır AppStore’da yer alan uygulamayı 70.000’den fazla müzisyen kullandı.

Enote’nin kurucu ortağı ve Mannheim Filarmoni Orkestrası’nın baş şefi Boian Videnoff:

“Yolculuğumuzun bir sonraki bölümüne yanımızda böylesine güçlü ortaklarla başlamaktan dolayı çok heyecanlıyız.” dedi.

DvH Ventures’tan Peter Richarz:

“Müzisyenlerin hayatlarını teknoloji yoluyla iyileştirme, kaliteli notaları herkes için erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirme ve bu süreçte müzik endüstrisini dönüştürme hayallerinde kurucu ekibe katılmaktan heyecan duyuyoruz. Onların tescilli yapay zekası, birleşik bir dijital nota formatının anahtarı oluyor.” dedi.

Yeni yatırım, girişimin  etkileşimli, erişilebilir ve ucuz notalar standardı oluşturmaya devam etmek için kaynak sağlayacak.

Güncel İçerikler