Uyku bozukluğu sorununa çözüm geliştiren Sunrise, 17 milyon euro yatırım aldı

Uyku analiziyle beraber uyku analizini yeni bir boyuta taşıyan Sunrise, 17 milyon euro yatırım aldı.

Uyku analiziyle beraber uyku analizini yeni bir boyuta taşıyan Sunrise, 17 milyon euro yatırım aldı. Kurma Partners tarafından yönetilen tura European Innovation Council (EIC Fund), Namur Invest, VIVES Inter-University Fund (VIVES IUF), Sambrinvest, IMBC, InvestBW ve Sofinex katıldı. 

2015 yılında Laurent Martinot ve Pierre Martinot tarafından kurulan Sunrise, herkesin hayatında en az bir kez uyku testi yaptırması gerektiğine inanıyor. Bu nedenle girişim, uyku apnesi tespitini yeniden tasarlıyor.

Sunrise’ın yapay zeka destekli teknolojisi, çeneye takılan tek bir monitörle insan vücudundaki yeni bir sinyali, çene hareketlerini ve diğer tipik apne belirtilerini analiz ediyor. 

Girişim, trigeminal dürtü analizine dayanarak solunum olaylarını saptıyor. Bu yeni teknoloji, solunum kaslarının kasılmasının neden olduğu hareketi ölçer ve uykuyu analiz etmek için güvenilir ve doğru bilgiler sağlıyor. 

Sunrise, FDA’nın ikinci nesil teknolojisini Amerika’da kabul etmesi ve Avrupa Birliği’nin yakın zamanda ikinci nesil teknolojisine ilişkin Tıbbi Cihaz Yönetmeliği (MDR) onayı ile küresel gelişiminde önemli bir dönüm noktasına ulaştı. 

Girişim, son aylarda önemli ölçüde büyüdüğünü iddia ediyor. Sunrise ekibi 30 kişiden oluşuyor. Sunrise önümüzdeki aylarda daha da büyümeyi planlıyor.

Sunrise kurucu ortağı Laurent Martinot, “Akreditasyonumuzla birlikte bu son bağış toplama operasyonu, dünya çapında uyku apnesinden muzdarip 1 milyar insanın tedaviye erişimini iyileştirme hedefimizi doğruluyor.” dedi. 

Yeni yatırımla beraber girişim, teknolojisini ABD’de ticarileştirme ve yeni yetenekleri işe alma konusundaki büyümesini hızlandırmayı planlıyor. Ayrıca önümüzdeki beş yıl içinde sahip olduğu takım sayısını artırmak istiyor.

Güncel İçerikler