Hemşirelerin iş akışını kolaylaştırmak isteyen Teton.ai, 5.3 milyon dolar yatırım aldı

Hemşirelerin çalışma alanlarına odaklanan sağlık teknolojileri girişimi Teton.ai, düzenlenen turda 5.3 milyon dolar yatırım aldı.

Hemşirelerin çalışma alanlarına odaklanan sağlık teknolojileri girişimi Teton.ai, düzenlenen turda 5.3 milyon dolar yatırım aldı. Plural liderliğinde düzenlenen tura stratejik melek yatırımcı Finn Murphy katıldı.

Mikkel Wad Thorseen (CEO) ve Esben Klint Thorius (CTO) tarafından kurulan Teton.ai, hemşireler için hastaları izlemeye ve iş akışlarını optimize etmeye yardımcı olacak bir yapay zeka arkadaşı oluşturuyor.

Sağlık sektöründeki hemşire açığı, yıllardır devam eden acil bir sorun oluyor. 2030 yılına kadar bu açığın 13 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Geçen yıl, iş gücünde mevcut hemşire eksikliğini yeni bir “küresel sağlık krizi” olarak adlandırıldı. 

Hemşireler, fiziksel olarak 12 saate varan zorlu vardiyalarla karşı karşıya kalıyor ve hasta bakımı artık artan idari işleri kapsıyor. Yorgunluktan ve bitkinlikten mustarip hemşirelerle, serviste destek eksikliği hasta bakımında aksamalara yol açarak en kötü durumlarda ciddi sorunlar gözden kaçabiliyor.

Bu sorunu çözmek için Thorseen, hemşirelere hastaları gerçek zamanlı olarak izlemelerine ve evrak işlerini takip etmelerine yardımcı olabilecek araçlar sağlamak için yapay zeka ve bilgisayar görüşünden yararlanan Teton.ai’ı kurdu.

Ürün tasarımı ve bilgisayar bilimlerinde profesyonel bir geçmişe sahip olan Thorseen, her zaman sağlık hizmetlerine ilgi duymuş ve bu alanda bir şeyler inşa etmek istiyor. Thorseen’e göre, Teton.ai’ın teknolojisi bakım evlerinde gece vardiyasındaki iş yükünü yüzde 25 oranında azaltmaya yardımcı oldu. Bakıcılara iş yükleri üzerinde daha fazla kontrol sağladı, yorgunluğu azalttı ve sakinlerin bakımına daha fazla zaman ayırmalarını sağladı.

Teton’un yapay zekası, yüksek hacimli işlerle karşılaşan klinisyenlere destek sağlamak için hastane veri setleri ve hemşirelerden alınan geri bildirimler kullanılarak eğitildi. Bilgisayar görüşünden yararlanan akıllı kameralar servislere kurulur ve odayı güncellemeler ve hasta etkinliği için tarayabiliyor. Daha sonra bakım gerektiğinde hemşireleri uyarmak için bir web uygulamasına geri besleniyor.

Girişim, aldığı yatırımı ürününün Danimarka’da piyasaya sürülmesine yardımcı olmak için mühendislik ve ticari ekiplerini genişletmek için kullanacak. Ayrıca çalışmalarını İskandinav ülkelerine, Almanya’ya, Birleşik Krallık’a ve ABD’ye genişletmek için kullanmayı planlıyor.  

Güncel İçerikler