Google, tarayıcıların yüksek performans göstermesi için WebGPU teknolojisini etkinleştiriyor

Google, web uygulamalarına ekran kartınızın özelliklerine daha fazla erişim sağlamak için tasarlanmış bir API olan WebGPU'nun Chrome 113'te varsayılan olarak etkinleştirileceğini duyurdu. Sistemin yaklaşık üç hafta sonra hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Google, web uygulamalarına ekran kartınızın özelliklerine daha fazla erişim sağlamak için tasarlanmış bir API olan WebGPU‘nun Chrome 113‘te varsayılan olarak etkinleştirileceğini duyurdu. Sistemin yaklaşık üç hafta sonra hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Google, WebGPU’nun geliştiricilerin makine öğrenimi modeli çıkarımlarında üç kattan fazla iyileştirme sağlarken önemli ölçüde daha az kodla aynı düzeyde grafikler elde etmelerine olanak tanıdığını açıkladı. Bu atılım, özellikle üretken yapay zekaların ve büyük dil modellerinin mevcut çağıyla ilgili oluyor. Yerel donanımdan yararlanan gelişmiş makine öğrenimi uygulamaları için olanaklar sağlıyor.

WebGPU teknolojisi, geliştiricilerin tarayıcınız için daha iyi görünen oyunlar üretmesine de yardımcı oluyor. Google, bu ayki yayınlanan sürümü daha gelişmiş grafik özellikleri ve gölgelendirici çekirdeklerine daha derin erişim beklenen “gelecekteki güncellemeler ve geliştirmeler için bir yapı taşı” olarak nitelendiriyor. Geliştiriciler ayrıca WebGPU’da çalışan içeriğin geliştirilmesindeki iyileştirmeleri dört gözle bekliyor.

API, 2017’deki konseptinden bu yana geliştiriliyor ve sadece Chrome’u baz almıyor. Gelecekte, Firefox ve Safari’de de mevcut olması bekleniyor. Google, Linux ve Android dahil olmak üzere daha fazla işletim sistemini desteklemek için uygulamasını genişletmeye çalışıyor.

Güncel İçerikler