Burger markası VICIO, Leo Messi ve Antoine Griezmann’ın desteğiyle 17 milyon euro yatırım aldı

Barselona merkezli burger markası VICIO, düzenlenen turda 17 milyon euro yatırım aldı. IRIS Ventures tarafından yönetilen tura dünyaca ünlü futbolcular Leo Messi ve Antoine Griezmann ile beraber Javier Rubió'nun Barlon Capital şirketleri katıldı.

Barselona merkezli burger markası VICIO, düzenlenen turda 17 milyon euro yatırım aldı. IRIS Ventures tarafından yönetilen tura dünyaca ünlü futbolcular Leo Messi ve Antoine Griezmann ile beraber Javier Rubió’nun Barlon Capital şirketleri katıldı.

Barselona’da yerel girişimciler Aleix Puig ve Oriol de Pablo tarafından kurulan girişim, 2020’den beri bir burger olmak üzere gıda dağıtım alanını şekillendiriyor. VICIO, burgerlerin çevrimiçi satışında uzmanlaşmış bir gıda dağıtım markası olarak tanıtılıyor. Çok özel bir pazara hitap ederek geliştirdiği tarifi doğru bulmuş gibi görünüyor. 

Marka, belirli siparişlere göre pişirilen kaliteli burgerler sunuyor ve topluluk temelli pazarlama stratejilerinde başarılı bir şekilde bahse giriyor. Örneğin, şirket Madrid pazarına giriş yaptığında, Jessica Goicoechea ile bir kampanya başlattı ve Madrid ve Barselona’da ev siparişlerinin %40 arttığını ve Instagram videosunun bir milyonu aştığını gördü.

Lansmanından bu yana marka, Glovo uygulamasında premium burger segmentinde lider oldu. Bu başarı, girişimi İspanya’daki en hızlı büyüyen ve en umut verici markalardan biri haline getirdi. Şimdiye kadar 2 milyonun üzerinde hamburger satışı yapan platform, 2022 yılını bir önceki yıla göre beş kat artışla 20 milyon euro ciro ile kapattı.

VICIO kurucu ortağı ve CEO’su Aleix Puig:

“Şirkete enerji enjeksiyonu sağlayacak bu işlemin sonucundan çok memnunuz. Tanınmış prestije sahip yeni yatırımcıların girişi, yalnızca yaklaşımımızı ve iş modelimizi doğrulamakla kalmıyor, aynı zamanda VICIO’nun ileriye doğru bir adım atmasına ve kendisini sektörün önde gelen oyuncularından biri olarak konumlandırmasına olanak tanıyor.”

Barselona doğumlu marka şimdi genişlemeyi planlıyor ve bu yatırımı heyecan verici büyüme ivmesini sürdürmek için kullanacak. Girişim, Barselona ve Madrid’de bulunan 15 şubesine ek olarak üç aydan kısa bir süre içinde İspanya’nın ana şehirlerinde varlık göstermeyi hedefliyor. VICIO ayrıca yeni yetenekleri işe almaya, süreçleri ve teknolojiyi geliştirmeye ve ürününü mükemmelleştirmeye devam etmek için yatırım yapacak.

Güncel İçerikler