Apple, kulaklık kutularına dokunmatik ekran entegre ettiği bir patent aldı

Apple, AirPods modellerini rakipsiz hale getirecek yeni bir paten aldı. Patentin içeriğine bakıldığında, AirPods kutularına dokunmatik ekranın entegre edildiği bir model görülüyor. 

Apple, AirPods modellerini rakipsiz hale getirecek yeni bir paten aldı. Patentin içeriğine bakıldığında, AirPods şarj kutularına dokunmatik ekranın entegre edildiği bir model görülüyor.

Yeni yayınlanan bir patente göre, kullanıcıların ses kaynaklarını kontrol etmelerini ve bağlı cihazla ilişkili uygulamalarla etkileşimde bulunmalarını sağlayacak yerleşik bir dokunmatik ekrana sahip gelecekteki bir AirPods tasarımı ortaya çıkıyor. Apple tarafından Eylül 2021’de dosyalanan ve geçen hafta ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından yayınlanan bu patent, kulaklıkları adeta mini bir akıllı cihaza çeviriyor.

Apple, kullanıcının ses çalmayı kontrol etmesine, ses seviyesini, favori şarkıları ayarlamasına ve müzikleriyle başka yollarla etkileşime girmesine izin veren dokunsal geri bildirim de sağlayan bu dokunmatik ekranın Apple Music’in ile kontrol edilmesini öngörüyor. Başka bir düzenlemede şarj kutusu, ekrandaki içerikte gezinmek ve Siri’yi çağırmak için dokunma ve kaydırma gibi belirli hareketlere yanıt veriyor.

Apple, kasanın geleneksel olarak akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve diğer bağlı cihazlarla ilişkilendirilen belirli talimatları gerçekleştirmesine izin verecek ek işlemciler ve bellek modülleri içerebileceğini öne sürüyor. Örneğin, bazı düzenlemeler, Telefon, Posta, Mesajlar, Kamera, Takvim, Hava Durumu, Haritalar ve daha fazlası dahil olmak üzere iPhone uygulamalarına etkileşimli erişim sağlayan kasanın dokunmatik ekranında görünebilecek.

Etkileşimli bir dokunmatik ekranı bu şekilde entegre ederek patent, “kablosuz kulaklıkların kullanıcı kontrolüyle ilişkili eksikliklerin azaltıldığını veya ortadan kaldırıldığını” savunuyor.

Aşınan çoğu patentte olduğu gibi Apple’ın bu patenti yakın gelecekte hayata geçirip geçirmeyeceği henüz bilinmiyor. Patent aşamasında da olsa geliştirilen teknoloji, günümüz standartlarının ötesinde olduğu için oldukça merak uyandırıyor.

Güncel İçerikler