Amazon, dünya çapında 10 üretken yapay zeka girişimini desteklemek istiyor

Amazon'un erken aşamadaki girişimlerin kurulmasına ve piyasaya sürülmesine yardımcı olmak için tasarlanan hızlandırıcı programlar için üretken yapay zeka alanına odaklanıyor. AWS Generative AI Accelerator adındaki program, girişimcilere destek olacak.

Amazon’un erken aşamadaki girişimlerin kurulmasına ve piyasaya sürülmesine yardımcı olmak için tasarlanan hızlandırıcı programlar için üretken yapay zeka alanına odaklanıyor. AWS Generative AI Accelerator adındaki program, girişimcilere destek olacak.

Duyurusu gerçekleştirilen AWS Generative AI Accelerator, dünya çapında üretken yapay zeka girişimleri için 10 haftalık bir program oluşturdu . Gruptaki üretken yapay zeka girişim kurucuları, yapay zeka modelleri ve araçlarının yanı sıra makine öğrenimi yığın optimizasyonu ve özel pazara açılma tavsiyelerine erişecekler. Programın sonunda San Francisco’da bir Demo Day de düzenlenecek.

AWS, startup’lara yatırım yapmayacak ve henüz bir AI/ML yatırım koluna sahip değil. Bununla birlikte programa katılmayı kabul edenler, şirketlerini kurmalarına yardımcı olmak için 300.000 dolara kadar AWS kredisi alacaklar. Amazon, başvuruların önümüzdeki iki hafta boyunca açık olduğunu ve on girişimin seçileceğini açıkladı.

AWS AI/ML Startups Global Başkanı Rob Ferguson, Generative AI’nin yeni gelişmelerin ve yaratıcılığın önünü açtığını söylüyor.

Rob Ferguson:

“Üretken yapay zekaya yaklaşımımız, bu teknolojiyi araştırma alanının dışına çıkarmak ve her boyuttan müşteriye ve her beceri seviyesinden geliştiriciye sunmak için üretken yapay zeka yığınının üç katmanına yatırım yapmak ve yenilik yapmaya yönelmek oluyor” dedi.

Eğer sizin de üretken yapay zeka odaklı bir girişiminiz ya da çalışmanız varsa AWS Generative AI Accelerator programına katılmak için başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru yapmak ve program hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için ise buradaki linke tıklayın.

Güncel İçerikler