Yerli eğitim teknoloji girişimi WEXT, Founder One’dan 2 milyon dolar değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı

Dünyayı daha yaşanabilir kılmak için çözümler üreten erken aşama teknoloji odaklı etki girişimcilerini destekleyen girişim sermayesi yatırım fonu Founder One, bireylerin İngilizce öğrenimi ulaşılabilir ve başarılı kılmak için çözümler geliştiren eğitim teknoloji girişimi WEXT’e 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı.

Toplum veya çevre üzerinde sürdürülebilir olumlu etki yaratacak ve ölçülebilir etki hedefleri olan girişimlere fikir ve tohum aşamasında yatırımlar yapan Founder One, eğitim teknoloji girişimi WEXT’e 2 milyon ABD dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı.

“Girişimin ilk yatırımcısı olmaktan mutluluk duyuyoruz”

Founder One’ın eğitim teknolojisi girişimi WEXT’in ilk yatırımcısı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdür’ü Ali Şahin,

“Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı olarak, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi iş birliğiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek tamamen etki yatırımları özelinde kurduğumuz erken aşama girişimlere yatırım yapmaya başladı. Bundan sonraki süreçte de erken aşama etki girişimlerine yapacağımız yatırımlarımızla can suyu olmaya devam edeceğiz” dedi.

WEXT Kurucu Ortağı ve CEO’su Ali Uzunyolcu,

“İlk yatırımımızı, Türkiye’nin önde gelen kurumları ve vizyoner yatırımcıları tarafından kurulan, toplumsal fayda yaratmayı kendisine misyon edinmiş, yeni nesil etki fonu Founder One’dan almış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu önemli finansman desteği, eğitim teknolojileri alanında hayata geçirmeyi planladığımız projelerimizi hızlandıracak. Uluslararası ve yerel akademisyenlerin yanı sıra, Oxford University Press ve Harper Collins Publishers gibi dünya’nın sayılı üniversite ve kurumları ile içerik, akademik ve marka iş birlikleri sayesinde başarısını kanıtlamış metodolojileri en son teknolojiler ile birleştirerek, K12, üniversite ve kurumsal firmalara kişiselleştirilmiş, etkili ve yenilikçi bir İngilizce öğrenme deneyimi sunuyoruz. WEXT ekibi olarak hedefimiz, eğitim teknolojileri alanında yüksek nitelikli dil öğrenme çözümleri geliştirerek, dil eğitimi ve öğrenimini tüm yaşlardan bireyler için daha ulaşılabilir kılmak ve dünyanın en önemli ve saygın eğitim teknolojileri şirketlerinden birisi olmaktır.”

WEXT nedir?

Bireylerin İngilizce dili öğrenimini ulaşılabilir ve başarılı kılmaya yönelik teknolojiler geliştiren eğitim teknolojisi girişimi WEXT, aynı zamanda kullanıcıların kişisel performanslarına ve yetkinliklerine göre yapay zeka desteğiyle oluşturulan kişiye özel programlar sunmaktadır.

Güncel İçerikler