Yapay zekayla kişiselleştirilmiş ayakkabılar sunan SafeSize, 14 milyon euro yatırım aldı

Yapay zeka desteğiyle kişiselleştirilmiş ayakkabı ve iç taban önerileri sunan teknoloji girişimi SafeSize, düzenlenen Seri B turda 14 milyon euro yatırım aldı.

Kişiselleştirilmiş ayakkabı ve iç taban önerileri sunan teknoloji girişimi SafeSize, düzenlenen Seri B turda 14 milyon euro yatırım aldı. Tur, Phaistos Investment Fund, Convent Capital ve 3TS Capital Partners tarafından düzenlendi.

Angelos Stavrakis tarafından kurulan SafeSize, ayakkabı perakendecilerinin müşterilerine kişiselleştirilmiş ayakkabı önerileri sunmaları için yeni bir yol geliştirdi. Yapay zeka tarafından desteklenen tescilli teknolojisi sayesinde, birkaç saniye içinde son derece doğru ve kişiselleştirilmiş ayakkabı önerileri sağlamak için tüketicilerin 3D ayak verilerini ve kişisel tercihlerini dünyanın en büyük ayakkabı veritabanıyla eşleştiriyor. 

Girişim, markaların dönüşümü artırmasına, satışları artırmasına, müşteri memnuniyeti oluşturmasına, değerli verileri yakalamasına ve aynı zamanda getirileri azaltmasına yardımcı oluyor. Hollanda merkezli SafeSize, INTERSPORT, Decathlon, Sports Direct, HOKA, New Balance, Skechers, Super Sports Xebio, CCC ve Marks & Spencer gibi bugün ayakkabı endüstrisindeki en büyük perakendecilerle çalışıyor.

Hollanda, Slovenya, Yunanistan ve Çin’de ofisleri bulunan ve son olarak Avustralya ve Yeni Zelanda’daki operasyonlarını genişleten SafeSize, 50 ülkede 20 milyondan fazla tüketicinin mükemmel uyan ayakkabıları bulmasına yardımcı oldu. 

n

Şu anda girişim, dünya çapında 9 ayakkabı tarama tesisi işletiyor. Her yıl 1.5 milyondan fazla ayakkabıyı tarayıp analiz ediyor ve dünyanın en büyük ayakkabı iç ölçüleri, boyutları ve diğer özelliklerine ilişkin veritabanını oluşturuyor.

SafeSize Kurucusu ve CEO’su Angelos Stavrakis:

“Yeni yatırım turu, dünya çapında ayakkabıların üretilme, satılma ve atılma şeklini dönüştürme misyonumuza yönelik yolculuğumuzu hızlandırmamızı sağlıyor. Süper yetenekli ekibimize ve harika ortaklarımıza şimdiye kadarki yolculukları için minnettarım.” dedi.

Girişim, bu yeni yatırımı Amerika Birleşik Devletleri’ndeki küresel varlığını büyütmek ve Asya-Pasifik bölgesindeki büyümesini kolaylaştırmak için kullanacak.

Güncel İçerikler