Sosyal dil öğrenme platformu BukyTalk, kitle fonlama turunda 2.25 milyon TL yatırım aldı

Yabancı kültürden konuşmacılar ile İngilizcesini geliştirmek isteyen katılımcıları bir araya getiren BukyTalk, Fonangels üzerindeki üçüncü yatırım turunu tamamlayarak iki farklı kitle fonlama platformunda fonlanan ilk girişim oldu.

Yabancı kültürden konuşmacılar ile İngilizcesini geliştirmek isteyen katılımcıları bir araya getiren BukyTalk, Fonangels üzerindeki üçüncü yatırım turunu tamamlayarak iki farklı kitle fonlama platformunda fonlanan ilk girişim oldu.

İlk yatırımını 2020 Aralık ayında 750 bin TL değerleme ile Alesta Yatırım’dan alan BukyTalk, yaklaşık 11 ay kadar sonrasında fonbulucu üzerinden 4 milyon TL değerleme ile 480 bin TL yatırım almış ve döneminin en hızlı fonlanan girişimi olmuştu. Üçüncü yatırımında ise Fonangels üzerinden 21 milyon TL değerleme ile yatırım turuna çıkan BukyTalk 2 milyon 250 bin TL’lik bir talep toplayarak üçüncü yatırım turunu tamamlamış oldu. 

Aynı zamanda girişim iki farklı kitle fonlama platformunda fonlama başarısı gösteren ilk ve tek girişim olma unvanını da taşıyor.

Alınan yeni yatırımla birlikte hedeflerine değinen BukyTalk CEO’su Hasan Can Üretmenoğlu:

“İlk aldığımız yatırım ile ürün ve pazar uyumumuzda kesinliğe ulaşmıştık. Panellerimizi yenilemiş, ekibimizin gelişimi için ilk tohumları atmıştık. İkinci yatırım ile birlikte ekip sayımızı genişletmiş, aplikasyonlarımızı çıkartmıştık. Tabir-i caizse gaza basmak için zemini iyi bir şekilde hazırladık. Şimdi gelen üçüncü yatırım ile gaza basma zamanı geliyor.’’

Türkiye’de İngilizce konuşma pratiği pazarında gelişmeye devam edeceklerini belirten Üretmenoğlu hedeflerinin yıl içerisinde Almanya ve Hollanda olduğunu da ekledi.

“Türkiye’deki İngilizce konuşma pratiği cirolarımız ilk aldığımız yatırımdan bu yana 18 kat arttı. Ancak Pazar çok büyük ve daha da büyümeye müsait. Yaptığımız işleri daha da duyurmaya devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar Avrupa’da da boy göstermeye başlayacağız’’ dedi.

Aldıkları üçüncü yatırımla birlikte ölçekleme anlamındaki sorumuza değinen girişimin CTO’su Emre Baş ise:

“Yıl sonuna kadar aynı zamanda Türkçe konuşma pratiği pazarına da gireceğiz. Ürünümüzdeki ilk ölçeklendirme projesi olacak olan bu ürün ile Dolar kazanarak Türk Lirası harcamayı hedefliyoruz. Anadili Türkçe olan kişiler ile Türkçe öğrenmek isteyen veya Türkçe bilgisini geliştirmek isteyen katılımcıları bir araya getirerek Ortadoğu bölgesine, Türki Cumhuriyetlere ve özellikle dördüncü neslini yaşayan Almanya’daki soydaşlarımızdan talepler gelmesini bekliyoruz.’’ diye belirtti.

BukyTalk, aynı zamanda geçtiğimiz aylarda Startup Centrum tarafından yapılan halk oylamasında “Yılın Eğitim Girişimi’’ seçildi.

Güncel İçerikler