Yapay zeka desteğiyle kanser tedavisini hızlandırmak isteyen MVision AI, 5.4 milyon euro yatırım aldı

Kanser hastalarının tedavi süreçlerini yapay zeka yardımıyla hızlandırmak isteyen MVision AI, 5.4 milyon euro yatırım aldı. Tur, J12 Ventures ve Finlandiya merkezli Voima Ventures tarafından yönetildi. 

Kanser hastalarının tedavi süreçlerini yapay zeka yardımıyla hızlandırmak isteyen MVision AI, 5.4 milyon euro yatırım aldı. Tur, J12 Ventures ve Finlandiya merkezli Voima Ventures tarafından yönetildi.

2017 yılında Mahmudul Hasan, Jarkko Niemelä ve Saad Ullah Akram tarafından kurulan girişim, radyoterapi tedavi planlaması için bulut tabanlı bir yazılım hizmeti sağlıyor.

Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı, radyoterapi ile tedavi edilen hasta sayısının 2040 yılına kadar 29 milyona çıkacağını tahmin ediyor. Girişim, otomatik segmentasyon aracıyla kanser tedavisi planlamasını otomatikleştirmek için yapay zeka kullanıyor.

MVision AI’ye göre teknolojileri tüm kanser tedavi sürecini hızlandırarak tedavi bekleme sürelerini haftalardan günlere önemli ölçüde azaltıyor. MVision AI, teknolojisinin 14 ülkede 100.000’den fazla kanser hastasını başarıyla tedavi ettiğini ve çoğu hastanın Finlandiya, İsveç, İspanya, Fransa, Birleşik Krallık ve ABD menşeli olduğunu söylüyor.

Girişim ayrıca Florida Üniversitesi Gainesville Radyasyon Onkolojisi Departmanı da dahil olmak üzere birçok tesiste önemli tedavi bekleme süresi elde ettiğini iddia ediyor. Şu anda MVision AI, tıp endüstrisinde ve yapay zeka araştırmalarında geniş geçmişe sahip 30’dan fazla kendini işine adamış profesyonelden oluşan bir ekip istihdam ediyor.

MVision kurucusu ve CEO’su Mahmudul Hasan, “Kanserin yükü hastalar, hastaneler ve bakıcılar için artıyor. Bulut tabanlı yapay zeka destekli teknolojimiz, radyoterapi tedavisi gören kanser hastaları için daha hızlı ve daha güvenilir klinik karar verme sağlıyor. Otomasyonumuzla, yüksek kaliteli bakım sunmaya devam ederken tüm tedavi planlama sürecini hızlandırabiliyoruz.” dedi.

J12 Ventures’tan Luca Banderet, “Mahmudul ve ekibini kısa süre içinde dünyanın dört bir yanındaki ihtiyacı olan hastalara yardım ederek büyütmesi için desteklemekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Yeni yatırım, tedavi sürecini hızlandırmak, yeni çözümler geliştirmek ve kanser tedavisi için global olarak büyüyen bulut tabanlı bir platform oluşturmak için kullanılacak.

Güncel İçerikler