Sürdürülebilirlik odaklı yazılım platformu IntegrityNext, 100 milyon euro yatırım aldı

Sürdürülebilirlik çerçevesinde çeşitli yazılımlar geliştiren IntegrityNext, 100 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, EQT Growth fonundan tarafından yapıldı. 

Sürdürülebilirlik çerçevesinde çeşitli yazılımlar geliştiren IntegrityNext, 100 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, EQT Growth fonundan tarafından yapıldı.

2016 yılında Martin Berr-Sorokin (CEO), Simon Jaehnig (CRO) ve Nick Heine (COO) tarafından kurulan girişim, işletmeleri düzenleyici ESG gereksinimlerini karşılama, ESG risklerini yönetme ve tedarik zinciri sürdürülebilirliğini iyileştirme konusunda güçlendiriyor. Platform, riski değerlendirir ve müşterinin tedarik zincirinin büyük bir bölümünü ESG ölçütleri ve uyumluluğu açısından izleyerek paydaş taleplerini ve düzenleyici gereklilikleri karşılamalarına olanak tanıyor. 

IntegrityNext, bulut tabanlı yazılım platformunun Siemens Gamesa, Infineon, SwissRe, Kion ve Hilti dahil olmak üzere 200’den fazla müşteri tarafından kullanıldığını iddia ediyor. Girişim, 190’dan fazla ülkede yaklaşık 1 milyon tedarikçiye çözümler sunuyor. 

Almanya merkezli girişim, Celonis, Coupa ve SAP gibi önde gelen kurumsal yazılım araçlarıyla ortaklıklar yaparak sistemlerine entegre oldu. Bu ortaklıklar da çok sayıda endüstride tedarik zinciri değerlendirmeleri sunmasına olanak tanıyor.

IntegrityNext CEO’su ve kurucu ortağı Martin Berr-Sorokin, “ESG’nin kritik önemi, modern işletmeler için yeni bir kavram olmuyor. Bununla birlikte, Almanya’nın LkSG’si veya AB’nin CSRD’si gibi bir dizi düzenleyici çerçeve yürürlüğe girmeye başladıkça tedarik zinciri şeffaflığı ve sürdürülebilirlik, sahip olunması gereken bir özellikten olmazsa olmaz bir duruma dönüşüyor.” dedi.

EQT Growth Investment danışma ekibinden Dominik Stein“IntegrityNext’in teknolojisi, müşterilerin tedarik zincirlerini ESG riskleri için kolayca izlemeleri ve onaylamaları için kolaylaştırılmış ve otomatikleştirilmiş bir yol sağlıyor.” dedi.

Girişim, yeni yatırımı platformunu Avrupa düzenlemelerine hizmet edecek şekilde genişletmek ve Almanya içindeki konumunu sağlamlaştırmak için kullanacak.

Güncel İçerikler