Sürdürülebilir tarıma yardımcı olan HeavyFinance, 3 milyon euro yatırım aldı

Tarım endüstrisi için bir iklim teknolojileri geliştiren HeavyFinance, tohum turunda 3 milyon euro yatırım aldı. Tur, Practica Capital tarafından yönetildi. 

Tarım endüstrisi için bir iklim teknolojileri için finansal destek sunan HeavyFinance, tohum turunda 3 milyon euro yatırım aldı. Tur, Practica Capital tarafından yönetildi.

2020 yılında Andrius Liukaitis, Darius Verseckas ve Laimonas Noreika tarafından kurulan HeavyFinance, 2050 yılına kadar CO2 emisyonlarını 1 gigaton azaltmayı hedefliyor. Bu amaçla sürdürülebilir tarım alanındaki şirketler için finansman ve kredi programları sunuyor.

Şirketin platformu, perakendeden kurumsala kadar yatırımcıları, faaliyetlerini büyütmek ve sürdürülebilir tarıma geçmek için dış finansmana ihtiyaç duyan Avrupalı ​​çiftçilerle buluşturuyor.

HeavyFinance şu an itibariyle Bulgaristan, Letonya, Litvanya, Polonya ve Portekiz’de 1.000’den fazla tarımsal işletmeye fon sağlama konusunda yardımcı olduğunu söylüyor. Anlaşmaları hızlandırmak ve kredileri daha iyi yönetmek için girişim, çiftçilerin ve çiftlik yöneticilerinin borçlanma kapasitelerini değerlendirmek için temel bir altyapı geliştirdi.

HeavyFinance kurucu ortağı Laimonas Noreika, “İklim değişikliğiyle mücadele ortak bir çaba olmalı.  HeavyFinance, tarım sektöründe sorumluluk almak için burada.Gıda büyümesi, önde gelen bir küresel sorun olarak iklim savaşında hayati bir rol oynuyor. Platformumuz aracılığıyla yatırımcıları çiftçiler ve tarım uzmanlarıyla buluşturmak, Avrupa çapında karbon emisyonu üretimini azaltmak için rejeneratif toprak yönetimi uygulamalarının benimsenmesini hızlandırmaya yardımcı olabilir.” dedi.

Practica Capital’den Arvydas Bložė, “HeavyFinance ekibi, çiftçilere gerekli olan sermayeye erişim sağlayarak sürdürülebilir ve yenileyici tarım uygulamalarını benimsemeye teşvik ederek geleneksel tarımsal kredi pazarını dönüştürmeye kendini adıyor.” 

HeavyFinance, aldığı yatırımı Avrupa’daki genişlemesini sürdürmek ve önümüzdeki 12 ay içinde 33 çalışandan oluşan mevcut iş gücünü neredeyse ikiye katlamak için kullanacak.

Güncel İçerikler