Apple, otonom araç programı kapsamında 200’ün üzerinde sürücüyle çalışıyor

Teknoloji devi Apple, otonom araç teknolojisi konusunda çalışmalarına emin adımlarla devam ediyor. Şirket, test sürüşü için daha fazla sürücüyü bünyesine katıyor. 

Teknoloji devi Apple, otonom araç teknolojisi konusunda çalışmalarına emin adımlarla devam ediyor. Şirket, test sürüşü için daha fazla sürücüyü bünyesine katıyor.

Yakın tarihli bir rapora göre 2026’da piyasaya çıkması beklenen ilk Apple Car, tamamen otonom olmayacak. Ancak şirket, sürücülerin ve yolcuların hareket halindeyken film izlemek veya oyun oynamak gibi faaliyetlerde bulunmalarına olanak tanıyan gelişmiş sürücü yardımı özelliklerini kullanmaya devam edebiliyor.

Son zamanlarda, bazı kaynaklar Apple’ın otonom araç filosuyla ilgili en son rakamları duyurdu. Sürücü sayısı196’dan 201’e çıkarak son zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Buna rağmen araç filosu 67’de sabit kaldı. Apple’ın filosunun ve sürücülerinin rakiplerine kıyasla daha farklı bir yol izlediği biliniyor.

13 Ocak 2023’ten bu yana Apple’ın test filosundaki araçlar 16 kez çarpışma yaşadı. Şirket, en küçük kazaları bile bildirerek şeffaf bir yol izliyor. Bu olayların hangi kategoride yer aldığı da oldukça önemli oluyor. Araç manuel moddayken “kaldırım döküntüsü” olarak nitelendirilen çarpışmada herhangi bir yaralanmayla karşılaşmadı.

Konuyla ilgili olay raporunda şöyle yazıyor: “21 Şubat’ta, manuel sürüş modunda çalışan bir test aracı, Sunnyvale’de Kennewick Drive ile kesişme noktasında Westbound’dan Eastbound Homestead Road’a U dönüşü yaparken sağ ön lastik ve jant kaldırıma temas etti. Olayda yaralanan olmazken, olay yerine polis çağrılmadı. Test aracının sağ ön jantı hasar gördü.”

Apple otonom araçlarını geliştirmeye ve test etmeye devam ederken, şirketin ilk Apple Car’ı piyasaya sürmeden önce teknolojisinde ince ayar yapmaya kendini adadığı açık bir şekilde görülüyor. Şu anda test filosunun çalışmasını destekleyen 200’den fazla sürücüyle Apple, otonom araç geliştirme dünyasında önemli adımlar atıyor.

Güncel İçerikler