Canva, yapay zeka desteğine sahip yeni özellikleri kullanıma sunuyor

Tasarımcıların önemli yardımcısı Canva, yapay zeka akımına katılan yeni platform oluyor. Şirket, geçtiğimiz gün düzenlediği Canva Create sanal etkinliğinde yeni özellikleri ve araçları tanıttı.

Tasarımcıların önemli yardımcısı Canva, yapay zeka akımına katılan yeni platform oluyor. Şirket, geçtiğimiz gün düzenlediği Canva Create sanal etkinliğinde yeni özellikleri ve araçları tanıttı.

kullanıcıların tasarım öğelerini aramasına olanak tanıyan, özelliklere hızlı erişim sağlayan Assistant’ı piyasaya sürüyor. Araç ayrıca size mevcut tasarımınızla eşleşen grafikler ve stiller hakkında tasarım önerileri verebilir. Assistant, platformun Aralık ayında kullanıma sunulan yapay zeka destekli metin yazarlığı asistanı Magic Write gibi yapay zeka destekli tasarım araçlarına hızlı erişim sağlıyor.

Magic Write, sunumlardan sosyal medya grafiklerine, el ilanlarına ve daha fazlasına kadar tüm Canva proje türlerinde erişilebilir olacak. Bu genişletmeden önce Magic Write’a yalnızca Canva Docs’tan erişilebiliyordu. Web sitesi kopyası veya sunum özetleri gibi şeyler yazmak için Magic Write kullanabiliyor. Genişletilmiş kullanılabilirliğe ek olarak Canva, Magic Write’ın artık 18 dilde kullanılabileceğini duyurdu.

Canva ayrıca sunumları otomatik olarak oluşturmanın yeni bir yolunu da kullanıma sundu. Düzenleyiciden, her slaytta bir taslak ve içerik bulunan bir dizi sunum oluşturmasını istenebiliyor. Tasarıma gelince, şirketin yeni “Magic Design” aracı, kullanıcıların bir resim yüklemesine ve ardından özelleştirebileceğiniz kişiselleştirilmiş şablonlardan oluşan bir seçki almak için bir stil seçmesine olanak tanıyor. Öte yandan, yeni bir “Magic Edit” özelliği, bir görüntüye herhangi bir şey eklemenmesini veya değiştirilmesini sağlıyor. Kullanıcının bir şeyi nereye eklemek istediğini belirleyebilir ve ardından bunu Magic Edit’e tanımlayabilmenin önü açılıyor. Yeni bir “Magic Eraser” özelliği, alanı fırçalayarak görüntülerdeki istenmeyen ayrıntıları temizlemenizi sağlıyor.

Canva ayrıca, tasarımlardaki metni 100’den fazla farklı dile otomatik olarak çeviren yeni bir “Translate” özelliğinin yanı sıra, video çekimlerini seçtiğiniz bir film müziğiyle otomatik olarak eşleştiren “Beat Sync”i de kullanıma sunuyor.

Platform, Arial, Courier, Helvetica ve Times New Roman dahil olmak üzere 953 yeni yazı tipini bünyesine entegre ediyor.

Canva kurucu ortağı ve CEO’su Melanie Perkins, “On yıl önce, becerileri veya deneyimleri ne olursa olsun herkesi her şeyi tasarlamaya teşvik etme vizyonuyla Canva’yı başlattık. “Bugün, yaratıcı çıktılarını ölçeklendirmek için markaları güçlendirmeye odaklanan yepyeni bir dizi özellik sunarak bu vizyonu ilerletmekten heyecan duyuyoruz. Teknoloji ilerlemeye devam ettikçe, kafanızdakileri alıp bir sayfaya aktarmayı ve dünyaya her zamankinden daha hızlı bir şekilde aktarmayı daha da kolaylaştırarak tasarım sürecini yeniden tasarlıyoruz.” dedi.

2013’te piyasaya sürülen Canva, Canva’nın Visual Worksuite’in Eylül 2022’de kullanıma sunulmasından bu yana 35 milyondan fazla artışla aylık 120 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Şirket, platformu kullanılarak 15 milyardan fazla tasarımın oluşturulduğunu söylüyor.

Güncel İçerikler