Sürdürülebilir enerjiye geçişi hızlandırmak isteyen ampere.cloud, 5 milyon euro yatırım aldı

Yenilenebilir enerji yönetimini daha verimli hale getirme misyonuyla hareket eden ampere.cloud, düzenlenen Seri A turda 5 milyon euro yatırım aldı.

Yenilenebilir enerji yönetimini daha verimli hale getirme misyonuyla hareket eden ampere.cloud, düzenlenen Seri A turda 5 milyon euro yatırım aldı. Point Nine Capital (P9) tarafından yönetilen tura Helloworld.vc, Vireo Ventures, HGDF Familienholding GmbH & Co. KG ve Berlin Angel Fund katıldı.

2019 yılında Frederik Merz, Florian Strunck ve Erik Nitschke tarafından kurulan ampere.cloud’un platformu, sektördeki tüm oyuncular arasında otomatikleştirilmiş üretim, ticaret ve tüketime olanak tanıyor. Girişim, Avrupa’da daha sürdürülebilir bir enerji geleceğine geçişi hızlandırmayı amaçlıyor.

ampere.cloud ile yenilenebilir enerji santrallerinin sahipleri ve işletmecileri, tüm portföylerini tek bir platformda yöneterek verimliliği artırabiliyor. All-in-one çözümüyle beraber kullanıcılar, maliyetleri en aza indirirken ve kayıpları azaltırken ölçeklendirmek için platformu benimseyebiliyorlar. ampere.cloud platformu, IoT aracılığıyla operatörler için yerel iletişim, uzaktan kontrolle otomatik izleme ve tesisleri enerji tüccarlarına bağlamaya kadar tüm değer zincirlerini birbirine bağlıyor.

Nitelikli işgücü sıkıntısıyla karşı karşıya olan çok parçalı bir sektörde ampere.cloud’un platformu, yenilenebilir enerji şirketlerinin operasyonlarını otomatikleştirebildikleri için büyümelerini sağlıyor.

ampere.cloud CEO’su Frederik Merz, “Eski ve yeni fark etmeksizin bu kadar ünlü yatırımcıların desteğini kazandığımız için çok heyecanlıyız ve enerji geçişini sağlama misyonumuza her zamankinden daha fazla bağlıyız. Bu yatırım turu, ürün geliştirmeyi hızlandırmamıza, teknoloji yeteneklerimizi genişletmemize ve enerji sektörünü global ölçekte dönüştürerek çözümlerimizi yeni pazarlara taşımamıza olanak tanıyacak.” dedi.

P9’dan Pawel Chudzinski, “P9 olarak ampere.cloud’a yatırım yapmaktan heyecan duyuyoruz. Güneş enerjisi gibi temiz enerji kaynaklarının devreye alınmasını ve işletilmesini daha kolay ve daha ucuz hale getirmeye odaklanan yenilikçi teknolojileri ile ampere.cloud’un büyük başarı ve büyüme için hazır olduğuna inanıyoruz. Geleceğin neler getireceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı Avrupa genelinde genişlemek ve ürünlerinin gelişimini sağlamak için kullanacak.

Güncel İçerikler