Ak Yatırım, kripto para platformu Stablex’i satın almaya hazırlanıyor

Akbank çatısı altında çalışmalar yapan Ak Yatırım, kripto para platformu Stablex'in hisselerini satın almak için çalışmalara başladı.

Akbank çatısı altında çalışmalar yapan Ak Yatırım, kripto para platformu Stablex‘in hisselerini satın almak için çalışmalara başladı. Rekabet Kurumu ve Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamalarda Pay Alım ve İştirak Sözleşmesi yapıldığı belirtildi.

KAP üzerinden yapılan duyuruda:

“Stablex Bilişim Teknoloji Anonim Şirketi’nin (“Stablex”) çoğunluk hisselerinin Şirketimiz tarafından devralınabilmesi (“İşlem”) amacıyla, Yönetim Kurulumuzun 14.03.2023 tarihli kararı kapsamında, Şirketimiz ile Stablex’in mevcut hissedarları arasında 14.03.2023 tarihinde Pay Alım ve İştirak Sözleşmesi (“Sözleşme”) imzalanmıştır.

Stablex hisselerinin Şirketimize devri (“Kapanış”), Rekabet Kurulu’nun İşlem’e onay vermesi ve Sözleşme’de düzenlenen diğer ön şartların yerine getirilmesi şartıyla gerçekleştirilecek olup, devir bedelinin ödenmesi Kapanış tarihinde yapılacaktır.

Devre ilişkin açıklamalar Kapanış sonrasında kamuya duyurulacaktır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.”

Yapılan açıklamayla beraber Ak Yatırım’ın Stablex’de birincil söz sahibi olabilmek için çoğunluk hissesini satın almayı planladığı görülüyor. 2023-4-007 dosya no ile 17 Mart Cuma günü Rekabet Kurumu da satın alma işlemlerini onayladı.

Stablex, geçtiğimiz senenin başında ülkemizde faaliyetlerine başlamıştı. Platformun CEO’luk görevini Turgut Güney yapıyor.

Güncel İçerikler