Microsoft, Windows 11’de varsayılan uygulamaları ayarlamayı kolaylaştırıyor

2021'de piyasaya sürüldüğünden beri eleştirilerin odağında olan Windows 11, uygulama varsayılanlarının işlenmesi konusunda da sorunlar yaşıyor. Microsoft, bu eleştirileri dikkate alarak yenilikçi çözümler geliştiriyor.

2021’de piyasaya sürüldüğünden beri eleştirilerin odağında olan Windows 11, uygulama varsayılanlarının işlenmesi konusunda da sorunlar yaşıyor. Windows 10 ile karşılaştırıldığında işletim sistemi, kullanıcıların şirketin birinci taraf tekliflerinden uzaklaşmasını daha karmaşık hale getiriyor. Microsoft, bu eleştirileri dikkate alarak yenilikçi çözümler geliştiriyor.

Paylaşılan bilgilere göre Microsoft, “insanlara Windows PC deneyimlerinin kontrolünü vermek için uzun süredir devam eden yaklaşımımını yeniden teyit ettiğini” söyledi. Microsoft, Windows 11 kullanıcılarının uygulama varsayılanlarındaki değişiklikleri kontrol etmelerini sağlayacağını söylediği bir özelliği duyurdu. Bu yılın ilerleyen saatlerinde şirket, geliştiricilerin, Windows 11’in belirli bağlantılara ve dosya türlerine nasıl yanıt verdiğini değiştirmek istediklerinde, kullanıcıları Ayarlar menüsünün doğru bölümüne göndermelerine olanak tanıyan yeni bir derin bağlantı tek tip kaynak tanımlayıcısı (URI) sunacak.

Ayrıca Microsoft, programlara bu arabirim öğelerinde görünmeden önce izin vermenizi isteyen bir istem görüntüleyen yeni bir genel API ile masaüstüne, başlat menüsüne ve görev çubuğuna hangi uygulamaların sabitleneceği konusunda kullanıcılara daha fazla kontrol sağlayacağını belirtiyor. Her iki özellik de Windows 11’in genel sürümü gelmeden önce ilk olarak Windows Insider Dev Channel’a kayıtlı PC’lere sunulacak.

Güncel İçerikler