Apple, katlanabilir cihazlar için ekran koruma çözümleri geliştiriyor

Apple, katlanabilir iPhone ve iPad modelleri için ekran koruyucu çözümler üzerinde çalışıyor. İnovatif tasarıma sahip olacak cihazların bir bakımdan ekran koruması da oldukça önemli oluyor.

Apple, katlanabilir iPhone ve iPad modelleri için ekran koruyucu çözümler üzerinde çalışıyor. İnovatif tasarıma sahip olacak cihazların bir bakımdan ekran koruması da oldukça önemli oluyor.
Katlanabilir cihazlar giderek daha popüler hale geliyor. Neredeyse her gün yeni bir şirket kendi katlanabilir akıllı telefonunu piyasaya sürüyor. Bununla birlikte, bu cihazların önemli bir dezavantajı bulunuyor: esnek OLED ekranları oldukça kırılgandır ve minimum basınçla kolayca zarar görebiliyor. Bu sorunu çözmek için Apple, özellikle katlanabilir iPhone ve iPad ekranları için düşmelerden kaynaklanan hasarlara karşı koruma sağlayan bir koruyucu sistem tasarlıyor.

Apple kısa bir süre önce ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine (USPTO) “Kendiliğinden Geri Çekilen Görüntü Aygıtı ve Damla Tespiti Kullanarak Ekranı Koruma Teknikleri” adlı bir patent başvurusu gönderdi. Fikir, düşüp düşmediklerini anlamak için katlanabilir veya yuvarlanabilir ekranlı cihazlarda sensörler kullanıyor. Cihaz düşüyorsa, hassas ekranın yere çarpmasını önlemek için ekranı kapatabiliyor veya kısmen geri çekebiliyor.

Patent başvurusu, ekranı 180 dereceden daha az bir açıyla katlamanın bile onu korumaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Önce ekranın değil, cihazın kenarlarının yere çarpması ana neden oluyor. Dönebilen bir ekran, cihaz çok hızlı düşerse ekranı otomatik olarak geri çekebiliyor. Apple ürünleri hakkında sıklıkla doğru tahminlerde bulunan analist Ming-Chi Kuo, 2025 yılında katlanabilir bir iPad’in çıkabileceğini düşünüyor.

Her ne kadar oldukça önemli haberler verilse de sızıntı uzmanlarının da tahminleri bazen tutmayabiliyor. 2021’de Kuo, katlanabilir bir iPhone’un 2023’te çıkacağını ve 20 milyon adet satacağını tahmin etti. Kuo’nun en yeni tahmini, katlanabilir bir iPad’in karbon fiber destek ayağına sahip olabileceği yönünde. Bu, kullanıcıların cihazı ekrandaki içeriği tutmadan izlemek için daha iyi bir açıda ayarlamasına olanak tanıyor. Bu fikirler ilginç olsa da şu anda sadece patent başvuruları ve tahminler olduklarını unutmamak gerekiyor. Ancak Apple’ın katlanabilir cihazların ekranlarını düşmelerden korumak için çok çalıştığı açık şekilde belli oluyor.

Güncel İçerikler