Yazlık evlere farklı bir bakış açısı getirmek isteyen Landfolk, 3.8 milyon euro yatırım aldı

Şehir sakinlerini şehirden uzaklaştırma, onları doğayla buluşturma ve yazlık ev sahipliğine yeni bir yaklaşım getirmeyi amaçlayan Landfolk, tohum turunda 3.8 milyon euro yatırım aldı.

Şehir sakinlerini şehirden uzaklaştırma, onları doğayla buluşturma ve yazlık ev sahipliğine yeni bir yaklaşım getirmeyi amaçlayan Landfolk, tohum turunda 3.8 milyon euro yatırım aldı. Tur, SEED Capital tarafından yönetildi.

Pandemi günlerinden bu yana doğayla iç içe tatil evlerine talep tavan yaptı. Giderek daha fazla Avrupalı, günlük yaşamlarının dışında, günlük stresten ve şehir yoğunluğundan kaçmak için bir sığınak arıyor. Bu, son birkaç yılda büyümeye devam eden bir trend haline geldi. Danimarkalı startup Landfolk, ne zaman istenirse doğa tatilinin keyfini çıkarmak için erişilebilir bir yol geliştirerek bunu sağlamayı hedefliyor. Genç şirket, tatil evi meraklıları için bir platform ve topluluk geliştirdi.

Eski Airbnb çalışanları tarafından kurulan Landfolk, inovasyonu doğayla birleştirerek tatil kiralama pazarına farklı bir hava katıyor. Platform, doğayla iç içe unutulmaz bir deneyim isteyenler için özenle seçilmiş tatil evleri ve kabinler sunuyor. Her kayıt, kişilik, manzaralı çevre, harika ev sahipleri ve tutarlı kalite dahil olmak üzere belirli kriterleri karşılıyor.

Şu anda platformda Danimarka, Norveç ve Almanya’da listelenen 1000’den fazla tatil evi bulunuyor. Tatil evlerine sahip olmak ve bu seyahat tarzını tercih etmek giderek daha popüler hale gelse de geliştirilmesi gereken bir pazar olduğu hatırlatılıyor. Danimarka tatil evlerinin sadece beşte birinin kiraya verildiği bildirildi. Landfolk, onlara basit bir çözüm sunarak bu pazardan yararlanmayı hedefliyor.

Girişimin CEO’su Christian Schwarz Lausten, “Tatil evlerimizi, hem yeni tatil evi misafirlerini hem de tatil evi sahiplerini çeken, özenle seçilmiş kriterlere göre özenle seçiyoruz. Bunlar, geleneksel bir platform veya kiralama acentesi aracılığıyla kiralamayı asla düşünmeyen sahipleri içeriyor.” dedi.

Bu yatırımla beraber girişim, önümüzdeki yıl listeleme sayısını iki katına çıkarmayı ve ürününü daha da geliştirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler