Müşteri hizmetleri platformu Dixa, 89 milyon euro yatırım aldı

Danimarka'da kurulan müşteri hizmetleri platformu Dixa, General Atlantic liderliğinde 89 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Müşteri temsilcilerini güçlendiren ve müşterileri sadakatini artıran müşteri hizmetleri platformu Dixa, yaklaşık 89 milyon euro (105 milyon dolar) tutarında C serisi finansman turunu duyurdu.

105 milyon dolarlık yatırım turu, General Atlantic liderliğinde ve mevcut yatırımcılardan Notion Capital Project A ve Seed Capital katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Dixa, teknoloji alanında yıllarını harcayan 4 arkadaşın fikriyle 2015 yılında kuruluyor ve 2018 yılında piyasaya sürülüyor. Müşterilerin ve işletmelerin yaşadığı zorlukları ilk elden deneyimleyen girişimciler, müşteri hizmetlerinin işlemsel doğasına karşı Dixa’nın ilk adımlarını atmış ve işletmeler ile müşterilerin dostluklar kurmasına izin veren daha iyi bir müşteri hizmetleri sisteminin gerekli olduğunu düşünmüşler.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Mads Fosselius, “Kariyerimin başlarında bir çağrı merkezi temsilcisi olarak çalışmak için harcadığım zaman, şirketlerin henüz yararlanmadığı büyük bir fırsatta bana ön sıradan yer verdi” sözlerini kullandı.

Dixa, markaların mesajlaşma, e-posta ve canlı yardım gibi yeni ve basitleştirilmiş sorunsuz bir ortamda müşterilerle bağlantıda kalmalarını sağlıyor. Akıllı yönlendirme ve otomasyondan güç alan Dixa platformu, müşteri etkileşimini, müşteri ve temsilci deneyimini yükselten basitleştirilmiş bir arayüz aracılığıyla iki tarafın da sorunsuz bir şekilde iletişim kurmasına olanak sağlıyor.

Danimarka’da kurulan Dixa, kısa sürede Londra, New York, Berlin, Kiev, Melbourne ve Tel Aviv‘de ofislerini açarak küresel bir şirket haline geldi.

“Bu yatırım önemli ölçüde yükselirken güçlü bir temel oluşturmaya devam etmemizi sağlayacak” diyen Fosselius, bu yılın başlarında Elevio‘nun satın alınmasının ardından, yeni satın alımlar gerçekleştirmek, ürün ve mühendislik iş gücünü ikiye katlamak için yeni fonlardan yararlanmayı hedeflediklerini açıkladı.

Güncel İçerikler