Pazarlama analitiği odaklı Nexoya, 4.7 milyon euro yatırım aldı

Zürih ve Berlin merkezli pazarlama analitiği platformu Nexoya, düzenlenen Seri A turda 4.7 milyon euro yatırım aldı.

Zürih ve Berlin merkezli pazarlama analitiği platformu Nexoya, düzenlenen Seri A turda 4.7 milyon euro yatırım aldı. Eureka! Venture SGR tarafından yönetilen tura BlackSheep MadTech Fund katıldı.

2018 yılında Marco Hochstrasser ve Manuel Dietrich tarafından kurulan Nexoya, orta ve büyük ölçekli şirketlerin dijital pazarlaması için kanallar genelinde reklam bütçelerini otomatikleştirir ve optimize ediyor. Girişimin “Nexoya Marketing Analytics” adlı SaaS platformu, çok kanallı pazarlama kampanyalarını geliştirmek için yapay zeka ve makine öğrenimi tekniklerini kullanıyor. 

Platform, Google Ads, Instagram ve Facebook gibi çeşitli kanallardan önemli metrikleri bir araya getirerek kullanıcı dostu bir formatta görüntüler ve bu metriklerin izlenmesi sorumluluğunu da üstleniyor. Nexoya, tahmine dayalı analitiği kullanarak ve toplanan verileri analiz ederek kampanya bütçelerini etkililiğini optimize edecek şekilde ayarlayabiliyor.

Girişim, çözümünün pazarlama ekiplerini rutin operasyonel görevlerden kurtardığını, otomatik veri odaklı kararları basitleştirdiğini ve pazarlama maliyetlerini yüzde 30’a kadar azalttığını söylüyor. Nexoya ekibi, kullanıcılarının en etkili bütçe optimizasyonunu almasını sağlamak için entegre olduğu kanal yelpazesini sürekli olarak genişletiyor.

Şu anda girişim, Generali, Yuh, Magix, Sunrise ve Kardex gibi şirketlerle çalışıyor. Nexoya, 2023 yılı sonuna kadar ekibini 30 kişiye çıkarmayı planlıyor.

Nexoya kurucu ortağı ve CEO’su Marco Hochstrasser, “Genel olarak, inanılmaz derecede hızlı gelişmelere sahip çok dinamik bir dijital reklam pazarı görüyoruz. Özellikle ChatGPT gibi büyük dil modellerinin başarısı, Xandr’ın Microsoft tarafından satın alınması veya Amazon Ads, Apple Ads ve Walmart Ads gibi yeni reklam kanalları ile dijital medya dünyası güçlü bir şekilde değişti.” dedi.

Yeni sermaye ile Nexoya, İsviçre ve Almanya’daki büyümeyi hızlandıracağına inanıyor. Fonlar aynı zamanda şirketin İtalya ve Birleşik Krallık gibi yeni pazarlara açılmasına da yardımcı olacak. 

Güncel İçerikler