Sağlıklı yaşam ve beslenme platformu ZOE, 2.3 milyon euro yatırım aldı

Gıda, yaşam tarzı ve sağlık arasındaki noktaları daha iyi bir şekilde birleştiren ZOE, 2.3 milyon euro yatırım aldı.

Gıda, yaşam tarzı ve sağlık arasındaki noktaları daha iyi bir şekilde birleştiren ZOE, 2.3 milyon euro yatırım aldı. Yatırım, Flight Fund tarafından yapıldı.

Sağlık ve zindelik alanı son yıllarda kesinlikle dijital bir dönüş aldı. Sonuç olarak, sağlık ve zindelik hizmetlerine, beslenme uzmanlığına ve bütünsel bakıma erişim daha erişilebilir ve giderek daha popüler hale geliyor.

King’s College London’dan Profesör Tim Spector, veri bilimi lideri Jonathan Wolf ve girişimci George Hadjigeorgiou tarafından Londra’da kurulan ZOE, gıda, yaşam tarzı ve sağlığın kesiştiği noktada çalışan kişiselleştirilmiş bir beslenme girişimi olarak karşımıza çıkıyor. 

Sağlık bilimcileri tarafından oluşturulan ZOE, diyetlere ve yaşam tarzlarına yaklaşımımızı yeniden tasarlamak ve kullanıcılar için sağlık sonuçlarını iyileştirmek amacıyla kişiselleştirilmiş beslenme programları sunuyor.

Program, kan şekerini, kan yağ tepkilerini ve bağırsak mikrobiyomunu analiz eden evde yapılan bir testle başlıyor. Sonuçlar daha sonra yapay zeka ve tescilli ZOE PREDICT çalışmalarındaki katılımcılardan alınan verilerle birleştirilerek bireyin yediği herhangi bir yiyecek için kişiselleştirilmiş puanlar oluşturuluyor. Hizmetin kullanıcıları daha sonra uygulama içi araçlar, dersler ve uzman beslenme desteği ile daha sağlıklı ve daha sürdürülebilir günlük alışkanlıklar oluşturmayı öğrenebiliyor.

Gerçek şu ki, her insan ve her vücut farklıdır. Farklı sağlık hedeflerine ulaşmak çok kişisel bir deneyimdir ve ZOE’nin platformu bu özel yaklaşımı kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor.

Flight Fund kurucusu Steven Bartlett, “Arada bir, gerçekten dünyayı derin bir şekilde ileriye taşıma potansiyeline sahip bir şirketle karşılaşıyorum. Bunu yapmak için cesur bir vizyona ve iyi uygulanmış bir ürün yol haritasına sahip harika bir ekip gerekir. Bu tam olarak ZOE’de bulduğum şeydi. Beslenme bilimi devrimine liderlik ederek dünyayı değiştireceğine gerçekten inandığım bir şirketin yatırımcısı ve şimdi elçisi olmaktan büyük gurur duyuyorum.” dedi.

Bu yeni yatırım, girişimin operasyonlarını büyütecek. Şu anda İngiltere ve ABD’de mevcut olan fonlar, platformun yeni pazarlara taşınmasına da yardımcı olacak.

Güncel İçerikler