Dijital terapi ve koçluk platformu HelloSelf, 20 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli dijital terapi ve koçluk platformu HelloSelf, düzenlenen Seri B turda 20 milyon dolar yatırım aldı.

Londra merkezli dijital terapi ve koçluk platformu HelloSelf, düzenlenen Seri B turda 20 milyon dolar yatırım aldı. Octopus Ventures liderliğindeki tura Omers, Mantaray ve Oxford Capital katıldı.

Dijital terapötiklerin, beyin sinir sistemi, zihinsel sağlık sorunları ve geleneksel yöntemlerle tedavi edilemeyen diğer sorunları tedavi etmek için geçerli bir çözüm olduğu kanıtlanmıştır. Pandemiden bu yana, dijital terapötiklerin bir yan kuruluşu olduğu dijital sağlığa olan talep gün geçtikçe artıyor.

Dijital terapi ve koçluk pazarının 2022’de 4.5 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. 2022’den 2027’ye kadar pazarın 17.7 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu büyük pazarda HelloSelf de kendine büyük bir yer edinmek istiyor.

Girişim, öncelikle ruh sağlığı ve dijital terapötik desteği sağlama konusundaki boşluğu dolduran, yapay zeka destekli bir dijital terapi platformu olarak lanse ediliyor. 2018 yılında kurulan HelloSelf, dünyanın en hızlı büyüyen dijital terapi platformlarından biri olarak emin adımlarla ilerliyor. Platform, kişilere ve kurumlara kişiye özel dijital terapi hizmetleri sunuyor.

Çevrimiçi bir terapi ve psikolojik koçluk hizmeti olarak HelloSelf, kullanıcılarını İngiltere’nin en iyi klinik psikologlarıyla buluşturuyor ve hatta oturumlar arasında yapay zeka destekli çevrimiçi destek sağlıyor. Üyelerinin bakım hızını ve kalitesini optimize etmek için sağlık uzmanları, işverenler, NHS, sigortacılar, arkadaşlar ve aile gibi yönlendirici ortaklarla birlikte çalışıyor.

Bir kullanıcı bir terapiste bağlandığında, platform, psikolog tarafından tasarlanmış uygulamada mesajlaşma, izleme ve etkinlikler dahil olmak üzere destek sunuyor.

Girişimin kurucusu Charles Wells, “Octopus’un yatırım turuna katılmasından çok memnunum. Küresel olarak yetersiz hizmet alan 1.2 milyardan fazla insan var. Alınan yatırım ve ağımızın güveniyle HelloSelf’in Birleşik Krallık ve ötesindeki etkisini hızlandırabiliriz.” dedi.

Yeni yatırımla HelloSelf, İngiltere ve Avrupa’daki güvenilir terapistler, üyeler ve ortaklık ağını daha da büyütmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler