Yerli girişim Optiyol ve SCW.AI dijital fabrika ve dijital lojistik çözümlerini bir araya getiriyor

Tedarik zinciri teknolojileri üzerine çözümler geliştiren SCW.AI ve Optiyol, organizasyonların otonom tedarik zinciri vizyonlarına üretim ve lojistik operasyonlarını dijitalleştirerek ulaşmalarına yardımcı olmak için iş ortaklığı yaptığını duyurdu.

Tedarik zinciri teknolojileri üzerine çözümler geliştiren SCW.AI ve Optiyol, organizasyonların otonom tedarik zinciri vizyonlarına üretim ve lojistik operasyonlarını dijitalleştirerek ulaşmalarına yardımcı olmak için iş ortaklığı yaptığını duyurdu.

SCW.AI’ın Yeni Nesil Dijital Fabrika Platformu, üreticilere tüm veriye dayalı karar alma çözümlerini bir arada sunarak Dijital Dönüşüm Programlarına “Hız”, “Sadelik” ve “Ölçeklenebilirlik” getirmek için özellikle regüle edilmiş sektörlere (ilaç, gıda ve içecek gibi) odaklanıyor. Optiyol ise geliştirdiği rota optimizasyonu motoru ile planlanan rotaları Optiyol mobil sürücü uygulaması aracılığıyla operasyon ekiplerine aktarıyor; canlı araç & operasyon takibi, tahmini varış saati ve son kullanıcılar için özelleştirilmiş takip ekranları ile firmaların verimlilik, izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlayarak müşteri deneyimini artırmalarına yardımcı oluyor.

Yapılan iş birliği SCW.AI’ın dijital fabrika dönüşümü uzmanlığı ile Optiyol’un lojistik ve taşımacılık optimizasyonu vizyonunu bir araya getiriyor. Optiyol ve SCW.AI, müşterilerinin tedarik zinciri ve lojistik operasyonlarında uçtan uca tam görünürlük ve verimlilik elde etmek için birlikte çalışacak.

Tedarik zinciri izlenebilirliği, operasyonel mükemmellik ve verimlilik hedeflerine büyük katkı sağlayacak olan bu iş birliği sayesinde her iki şirket, üretim endüstrisinde bulunan müşterilerinin operasyonlarının değer üretimini artıracak daha kapsamlı çözümler sunabilecek. Temel olarak bu ortaklık:

  • (i) Üretimden son müşteriye kadar uzanan yolculukta verimliliği ve görünürlüğü artırma amacıyla eksiksiz dijital çözüm sunmak,
  • (ii) Yapay Zeka (AI) ve Gelişmiş Otomasyon, Son Teknoloji Nesnelerin İnterneti (IoT), Üretim Bulutu ve Makine Öğrenimi (ML) teknolojilerini bir araya getirerek üretim ve lojistik operasyonları için modern bir teknoloji üssü kurmak,
  • (iii) Son kullanıcılarının rolünü vurgulayan müşteri deneyimi ile uçtan uca tedarik zincirlerinde yüksek verimlilik, operasyonel mükemmellik ve sürdürülebilirlik sağlamak için çalışmalarına son hızla devam ediyor.

SCW.AI’nin kurucusu ve CEO’su Evren Özkaya, yeni iş ortaklığı hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Optiyol ile iş ortağı olarak fabrikaların üretim bantlarından lojistik ve taşımacılık operasyonlarına, son tüketicilere ya da sağlık hizmetleri alan kişilere uzanan tüm aşamalarında dijital dönüşüm programlarını hızlandıran yeni nesil uçtan uca tedarik zinciri çözümü sunma hedefiyle güçlerimizi birleştirdiğimizi duyurmaktan büyük bir heyecan duyuyorum. Üreticilerin tamamen dijital ve otonom fabrikalara ulaşmalarına yardımcı olma vizyonumuz doğrultusunda bu işbirliği, her iki şirketin de en yeni teknolojileri ve hizmetleri sunma noktasında güçlenmesini sağlayacak. Birlikte otonom tedarik zincirlerinin önünü açarken ortak müşterilerimizin operasyonlarının daha hızlı, daha esnek, daha verimli ve daha kârlı olmasını sağlayacağız.”

Optiyol CEO’su Ozan Gözbaşı ise “Optiyol ve SCW.AI olarak tedarik zincirlerini daha verimli ve görünür kılmak hedefiyle güçlerimizi birleştirdiğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Güçlü iş ortaklıklarını, global büyüme stratejimizin tepesinde konumlandırıyoruz. Ortaya koyduğumuz sinerjinin, kullanıcılarımızı yeni teknolojiler ile güçlendirme konusunda önemli bir adım olacağına inanıyoruz. İki şirketin tedarik zinciri ve lojistik teknolojileri alanında birbirini tamamlayan tecrübeleri müşterilerimize daha fazla katma değer yaratacaktır” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler