Optiyol, Innomotion Urban Mobility Scale-up Programı ile EIT Urban Mobility’den hibe aldı

Fark Labs’ın yatırım yaptığı rota optimizasyon girişimi Optiyol; EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye’nin Innomotion Kentsel Hareketlilik Hızlandırma Programı yardımıyla EIT Urban Mobility‘den hibe aldı.

Innomotion Kentsel Hareketlilik Hızlandırma Programı gibi Avrupa genelinde EIT Urban Mobility tarafından desteklenip, finanse edilen bu hızlandırma programları, girişimler için özel bir hibe programıdır.

Fark Labs’in, 2021 yılında Optiyol’a yaptığı yatırım ve EIT Urban Mobility tarafından aldığı ek finansman ile Optiyol’un Avrupa pazarına açılması desteklenmektedir. Optiyol Kurucu Ortakları Tuba Gözbaşı ve Ozan Gözbaşı, “EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye ile ilişkimizi sürdürmekten gurur duyuyoruz”. “Bu yatırımı almak bizim için bir onur çünkü Türkiye ile Avrupa’nın kentsel mobilite ekosistemi arasında köprü olmak gibi en önemli hedeflerimizden birine ulaştığımızı gösteriyor. Bunun, Türk girişim ekosistemine EIT Urban Mobility’nin faaliyetlerine katılma konusunda ilham vermesini umuyoruz.”dedi.

Fark Labs Fon ve Strateji Müdürü Ömer Hantal; “Türkiye’nin en büyük lojistik firmalarıyla çalışan Optiyol, artık Avrupa’daki taşıyıcılara ve perakendecilere filo seçimlerini, sipariş tahsislerini ve ziyaret planlamalarını iyileştirmelerinde yardımcı olabilecek ve müşterilerine zamanında ve bütçeye uygun bir şekilde ulaşmalarını sağlayabilecek. EIT Urban Mobility’nin yatırımı ve kapsamlı ağı sayesinde, Optiyol artık önemli stratejik ortaklıklar kurabilecek ve Avrupa genelindeki lojistik alanlara daha fazla yenilik getirebilecek.” dedi.

Fark Labs – Farplas Otomotiv öncülüğünde Sabancı Üniversitesi ve PwC Türkiye iş birliğiyle yürütülen bir konsorsiyum olan EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye; Innomotion Kentsel Hareketlilik Hızlandırma Programı vasıtasıyla Türkiye’de kentsel hareketlilik konusunda farkındalığı artırmayı ve yerel paydaşları uluslararası EIT Kentsel Hareketlilik topluluğu ile buluşturmayı hedeflemektedir. EIT UM RIS Hub Türkiye Koordinatörü Emre Elmas, Innomotion program kapsamında “2022’de EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye, Innomotion programını EIT Urban Mobility ekosisteminde Türk startup’ları için daha benzersiz fırsatlarla büyütmeye devam edecek. Avrupa ile Türkiye arasında köprü görevi görmeye ve Türk startup’larının EIT programlarından fon bulmasına yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Güncel İçerikler