KWORKS 2023 Hızlandırma ve Ön Hızlandırma programlarına seçilen girişimler açıklandı

Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi – KWORKS’ün 2023 yılı Hızlandırma ve Ön Hızlandırma programları 13 Mart Pazartesi günü KWORKS Şişli ofisinde yapılan kick-off toplantısı ile başladı.

Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi – KWORKS’ün 2023 yılı Hızlandırma ve Ön Hızlandırma programları 13 Mart Pazartesi günü KWORKS Şişli ofisinde yapılan kick-off toplantısı ile başladı. KWORKS’23 Hızlandırma programlarına seçilen girişimlerin, %50’sini SaaS, %28’ini derin teknoloji girişimleri oluştururken, %22’sini ise web/mobil uygulama girişimleri oluşturuyor. 

KWORKS’23 Hızlandırma Programı, sunduğu eğitim, mentorluk, teknolojik altyapı, hukuk danışmanlığı gibi desteklerle iş modelini ispatlamış girişimlerin hızla ölçeklenmelerini sağlayan bir program. 

KWORKS’23 Hızlandırma Programı’na Katılmaya Hak Kazanan Girişimler: 

DeepSent: Sosyal medya öncelikli olmak üzere metin bazlı her türlü kaynaktan toplanılan verileri derin öğrenme metodları ile hızlı & yüksek doğrulukla işleyip sonuç ve öneri üreten SaaS yazılımıdır.   

Geeklyzer: Yapay zeka, veri ve algoritma odaklı bir Influencer Marketing çözümüdür. Kullanımı kolay bir dashboard üzerinden otomatik bahsedilme takibini, rekabet analizini, kıyas raporlarını, marka odaklı nokta atışı Influencer analizlerini, proje oluşturmayı ve proje sonucu tahminlemeyi sunarak pazarlama verimliliğini arttırır. 

Imperium: Yeni nesil inşaat proje yönetim yazılımıdır. Proje yönetimi, Satın-Alma, Teknik Ofis, Kalite & Güvenlik, Finans ve Satış yönetimi gibi inşaat süreçlerini tek bir platformda yönetmeyi sağlayan Imperium, 300’den fazla şirket ve 2.000’den fazla kullanıcıya hizmet vermektedir. 

Materix: Sürdürebilirlik dostu bir nano teknoloji girişimidir. Geliştirdiği nano kaplamalar sayesinde modifiye edilen yüzeyi koruyarak, temizlik sıklığını, su kullanımını ve temizleyici kimyasal kullanımını azaltıp kullanım ömrünü uzatarak kaynak tasarrufu sağlamaktadır. Materix, nano kaplama ile modifiye edilen güneş paneli yüzeyinde su ve toz itici özellikler sağlamanın yanında kendi kendini temizleme teknolojisiyle enerji verimliliğini arttırmaktadır. 

Oxodes: Hibrit teknolojiler yardımıyla milimetre altı hassasiyette konum tespiti ve geometri analizine dayalı kontrol, ölçüm ve poka-yoke sistemleri ile üretim hatalarını engellemeyi amaçlayan derin teknoloji girişimidir. Montaj asistanı sistemi (OXO), dijital ölçüm probu (M-OXO) ve 3D tarayıcı cihazı (O-Scanner) ile montaj hatalarının önüne geçer ve kalite kontrol proseslerini iyileştirir. 

Patron Olsam: İhtiyaç duyulan iş kolunda eğitimli ve bireysel şirketini kurmuş girişimcilerle çalışmanızı sağlayarak başta eğitim ve işe alım süreçlerinde yaşanan zaman ve maliyet kaybını minimuma indiren, çalışan personele ortalama %40 daha fazla kazandıran insan kaynakları platformudur. Bugüne kadar Patron Olsam tarafından iş ortaklarına yönlendirilen 50+ eğitimli personelin görevlerinde devam oranı %82dir. 

Pdmechanics: Endüstriyel tesislerin üretim makinelerinde gelişen arızaları yapay zekâ destekli platformunda erken teşhis ederek plansız üretim duruşlarını azaltan kestirimci bakım SaaS girişimidir. En büyük 500 sanayi tesisi içinden müşteri kazanan Pdmechanics, her ölçekteki üretim tesisine ve makine imalatçılarına çözüm sunmaktadır. 

Renium: Her ölçekte işletme için kolay kullanılabilir, etkin veri yönetimi sağlayan dijital dönüşüm ürünleri üretmektedir. Kod geliştirmeye ihtiyaç duymayan ve şirketin mevcut sistemlerine doğrudan entegre olabilen yapısı ile iş süreçlerini dijitalleştiren, yapay zeka tabanlı OCTO isimli ürünün ilk fazını tamamlamış, sağlık ve tekstil sektöründe pilot uygulamalarını gerçekleştirmiştir. 

Smartest Company: İnsan hayatını daha güvenli, daha eğlenceli ve daha interaktif hale getirme amacıyla, yapay zeka ve bilgisayar görüşü ile “akıllılaştırılmış” ve günlük hayatınıza entegre edebileceğiniz ürünler geliştirir. İlk ürünü olan Smartest Helmet, sürücüleri olası tehlikelere karşı uyararak kazaları önleyen tehlike tahmini ve uyarı sistemine sahip dünyanın ilk motosiklet kaskıdır. 

Yuffi: Ebeveyn ve bakıcıyı istenilen mekanda buluşturmak üzere 3 dakikadan kısa bir zamanda güvenli bir şekilde eşleştiren saatlik bakıcı uygulamasıdır. Ödeme dahil her adımda hızlı, kolay ve güvenli çözümler sunan Yuffi hayata geçtiği Kasım 2022’den bu yana 1000’i aşkın üyeye ulaşştır. 

KWORKS’23 Ön Hızlandırma Programı, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir iş modeli oluşturma potansiyeline sahip girişimlerin, iş fikirlerini doğrulamaları için tasarlanmış bir program. 

KW0RKS’23 Ön Hızlandırma Programı’na Katılmaya Hak Kazanan Girişimler: 

Airdub: Geliştirdiği yapay zeka temelli dublaj ve ses klonlama teknolojileri ile, eğlence ve reklam sektöründeki firmaların seslendirme ihtiyaçları için yenilikçi bir çözüm sunar. 

Apollon Engine: İçerik üreticileri için telifsiz ve özgün müzik üretmeyi hedefleyen Apollon Engine, resim, fotoğraf ve video gibi görsellerden akış, renk ve konuya göre müzik üreten bir yapay zeka projesidir. Film, dizi, oyun gibi yaratıcı sektörlerde ve reklam, sosyal medya gibi pazarlama alanında ihtiyaç duyulan orijinal ve telifsiz müzik ihtiyacına çözüm olarak ortaya çıkmıştır. Alanında uzman sanatçı, müzisyen ve akademisyenlerle çalışan ekip Gender-Free Chain sergisi ve 2022 ArtWeeks Akaretler’de çeşitli işbirlikleri ile birlikte üretimlerini sergilemeye başladı. 

Boly: Oluşturduğu eşsiz spor topluluğu ile spor yapmak isteyen kullanıcıların bulundukları yer farketmeksizin etrafındaki kullanıcılar ile eşleşebilecekleri, yakınlarında bulunan tesisleri keşfedebilecekleri bir mobil uygulamadır. 

EventDAO: Kolektif hayal gücünü kullanarak topluluğunu etkinliğin karar mekanizması haline getiren NFT tabanlı bir biletleme hizmetidir. Merkeziyetsiz bir etkinlik deneyimi sunan EventDAO’nun blockchain üzerindeki wait-list ön başvurusunda 40 bin cüzdan bulunmaktadır. 

Meetgate: Şirketlerin işe alım, işe alım sonrası ve iş ilanı süreçlerini, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojiler ile uçtan uca yönetebildiği yapay zeka destekli insan kaynakları platformudur. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’da kurulan Meetgate, ilk satış anlaşmasını da startup eleme süreçlerinde kullanılmak üzere Teknopark ile gerçekleştirmiştir.  

Phoyer: New York ve İstanbul merkezli artırılmış gerçeklik ve video performans sanatları yaratım ve izleme platformu Phoyer, içerik üreticilerinin yapıtlarını küratörler tarafından derlenen izleme listeleri olarak izleyicilerle buluşturuyor, hizmet ve ürünlerini aynı kanaldan satışa sunuyor. Phoyer, lansman için 20 ülkeden seçkin sanatçı ve topluluk ile anlaşş bulunuyor. 

Ubicro: Ev, kafe ve restoran gibi alanlarda iklim farketmeksizin zirai ilaç olmadan taze mahsuller yetiştiren teknolojiler geliştiren girişimdir. Ubicro, teknolojisi ile bitki bilgisi olan veya olmayan herkese her yerde ve her zaman taze mahsul yetiştirebilme imkanı sunar. 

Ulawk: Hukuk alanında yaşanan problemlere dijital çözümler üretme hedefiyle yola çıkan Ulawk, kullanıcılarını ticari iş ilişkisi içinde oldukları şirketlerin Ticaret Sicil Gazetesi ilanlarından e-posta yolu ile bilgilendiren bir çözüm sunar. 

Güncel İçerikler