YouTube, argo kurallarında esneklik yapmaya hazırlanıyor

Video içerik platformu YouTube, geçtiğimiz yılın sonuna doğru getirdiği tartışmalı küfür kurallarını gevşettiğini duyurdu.

Video içerik platformu YouTube, geçtiğimiz yılın sonuna doğru getirdiği tartışmalı küfür kurallarını gevşettiğini duyurdu. Şirket, yeni kuralların amaçladığından daha katı bir yaklaşım yarattığını söylüyor. Politikadaki yeni güncelleme, içerik üreticilerinin orta düzeyde küfürler kullanması serbest hale geliyor.

Kasım ayında uygulamaya konulan orijinal politika, videonun ilk 15 saniyesinde küfür kullanan herhangi bir videoyu işaretliyor ve videonun para kazanma için uygun olmamasına neden oluyordu. Bunun sonucunda da YouTube’un küfürlü videolarda reklam yayınlamayacağı belirtildi. Değişiklik geriye dönük olsa da bazı kanal sahipleri sonuç olarak para kazanma konusunda sorun yaşadıklarını belirttiler.

Sizlerle paylaştığımız gibi YouTube da Ocak ayında yeni kuralları değiştirmeyi planladığını söyledi. Yeni esnek kurallar, bu değişiklikleri platformun eski politikasına geri döndürmese de YouTube, videonun ilk birkaç saniyesinde ağır küfürler kullanan içerik üreticilerinin sınırlı reklamlar için uygun olmasına izin verecek bazı değişiklikler yapıyor. Kasım güncellemesi kapsamında, bu tür videolar reklam geliri elde etmeyecekti. Ayrıca şirket, ilk 7 saniyeden sonra orta düzeyde veya ağır küfür kullanan video içeriğinin, videonun büyük bir bölümünde tekrar tekrar kullanılmadığı sürece para kazanmaya uygun olacağını belirtiyor. Bir kez daha, bu tür videolar Kasım güncellemesi kapsamında reklam geliri elde etmeyecekti.

YouTube, Kasım politikasından para kazanmaları etkilenen içerik oluşturucuların videolarını yeniden inceleyeceğini söyledi. Yenlenen kurallar, açıklamanın hemen ardından yürürlüğe giriyor. Yeni politika, içerik üreticilerinin sahip olduğu tüm endişeleri ele almayıp hala biraz belirsiz olsa da, büyük içerik üreticilerinin büyük değişiklikler yapmak zorunda kalmadan videolarından para kazanmaya devam etmesini kolaylaştıracağı düşünülüyor. 

Güncel İçerikler