WhatsApp, Android tabletlerde bölünmüş ekranı test ediyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Android tabletlerde tıpkı bilgisayarlardaki gibi bölünmüş ekran özelliğini test ediyor.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Android tabletlerde tıpkı bilgisayarlardaki gibi bölünmüş ekran özelliğini test ediyor. Bu özellikle beraber uygulamanın tabletlerde yepyeni bir tasarıma sahip olacağı görünüyor.

Ortaya çıkan raporlara göre popüler mesajlaşma platformu, şu anda Google Play Store’da bulunan Android beta uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Yani bu özellikle uygulama artık beta programına dahil oldu. Söz konusu sürüm, Android’in WhatsApp için 2.22.21.6 sürümüne denk düşüyor. Sohbet uygulamasının bu yapısı Eylül 2022’de piyasaya sürüldü ve tabletlerle uyumluydu ancak bu daha büyük ekranlı cihazlar için optimize edilmemişti.

Yeni özellik, kullanıcı arayüzünü tamamen bu daha büyük cihazlar için optimize etmeye çalışacağından, temel olarak tablet kullanıcıları için önemli bir haber olacak. Bu işlevsel yapı sayesinde kullanıcılar, temel olarak uygulamanın iki farklı bölümünü aynı anda yan yana görüntüleyip kullanabilecekler. Başka bir deyişle, Android tabletlerinin tüm ekranından tam olarak yararlanılabiliyor. Genel deneyim optimize edilirken aynı zamanda uygulamaya işlevsellik ekleniyor.

Daha önce kullanıcıların WhatsApp’ın tablet sürümünde, tüm ekranı kaplayan ve diğer sohbetleri görmek için geri dön düğmesine basması gereken bir sohbet açması gerekiyordu. Yeni beta sürümüyle beraber şimdi, arayüzün yeni tasarımı, sohbet listesi diğer tarafta bulunabileceğinden, kullanıcıların diğer sohbetlere sorunsuz bir şekilde geçmesine izin verecek. Bu işlevsel özelliğin nihayet kararlı yapı için ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil. Kullanıcılar tarafından yapılacak testler ve geri bildirimler dahilinde kullanıma sunulması bekleniyor. 

Güncel İçerikler