Kanseri erken saptamayı amaçlayan GenoME Diagnostics, 1.5 milyon euro yatırım aldı

Yumurtalık kanserinin daha erken ve daha doğru saptanmasına yönelik çözümler geliştiren GenoME Diagnostics, 1.5 milyon euro yatırım aldı.

Yumurtalık kanserinin daha erken ve daha doğru saptanmasına yönelik çözümler geliştiren GenoME Diagnostics, 1.5 milyon euro yatırım aldı. Tur, QUBIS, Co-Fund NI ve Deepbridge Capital‘in katılımıyla gerçekleşti.

Kanseri erken teşhis etmek oldukça önemli bir konu olarak görülüyor. Erken teşhis, kanser yayılmadan tedavinin başlayabileceği ve hayatta kalma şansını büyük ölçüde artırabileceği anlamına geliyor. Yumurtalık kanseri söz konusu olduğunda en erken evrede teşhis konulan her 10 kadından 9’undan fazlası hastalıklarını en az 5 yıl boyunca yaşıyor. Bu, yumurtalık kanseri en ileri aşamada teşhis edildiğinde 10 kadından 1’in biraz üzerine düşüyor.

Queen’s University Belfast’tan ayrılan GenoME Diagnostics, teşhisi daha hızlı ve daha doğru hale getiren bir çözüm geliştirdi. Girişim, genişlemek için yeni yatırımlar aldı.

GenoME Diagnostics’in yenilikçi ürünü OvaME, yumurtalık kanserinin daha erken ve daha doğru tespiti için yeni bir kan testi sunuyor. Plan, teknolojiyi ek kanser türlerine genişletmek için araştırma ve testlerin üzerine inşa ediyor.

GenoME Diagnostics sorumlusu Chris Mosedale, “Yumurtalık testimizi geliştirmek için kullandığımız boru hattı, kanserin ötesinde bile çok çeşitli hastalıklara uygulanabilir. Teknolojimizin diğer kanserleri ve hastalıkları teşhis etmek için kullanılabileceğine dair çok güçlü kanıtlar var. Bu yatırım turu, bu varsayımı daha fazla araştırmamızı ve test etmemizi sağlayarak daha fazla kanser hastasının şansını artıracak.” dedi.

Bu yeni yatırım, laboratuvar testlerini tamamlamak, AB’de yasal onay başvurusunda bulunmak, düzenleyici yaklaşımını Birleşik Krallık ve Kuzey Amerika’ya genişletmek ve araştırma geliştirmeye devam etmek için kullanılacak.

Güncel İçerikler