Evimdeki Psikolog’dan depremzedeler için yeni hizmet: Askıda Terapi

Online terapi platformu Evimdeki Psikolog, deprem bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen kişiler için Askıda Terapi hizmetini başlattı.

Online terapi platformu Evimdeki Psikolog, deprem bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen kişiler için Askıda Terapi hizmetini başlattı. Bu hizmetle beraber depremzedelere yardım etmek isteyen kişiler, onlar için terapi seansları alabilyorlar.

Konuyla alakalı girişim tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Ülkemizi derinden sarsan afet sonrasında fiziksel yaraları sarmak ve bölgedeki ihtiyaçları temin etmek için tek yürek olmuş bir şekilde çalıştık. Bu büyük yıkım, ruhsal yaraların da bir an önce ele alınmasını da beraberinde gerektirdi. Hiç şüphesiz yaşanılan bu afet fiziksel etkileriyle birlikte ruhsal dünyamızı da derinden sarstı.

Doğrudan depremi yaşayan bireyler hala var olan koşullar altında yaşamlarına devam etmeye çalışırken bölgeden uzakta yaşayan bireyler ise muazzam bir gönüllülük ile “Onlar için ne yapabilirim?” sorunun telaşını yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Bu noktada asırlık bir Japon sanatı olan Kintsugi ile söze devam etmeyi anlamlı buluyoruz. Çatlamış ve hasar almış çömlekleri onarmak için kullanılan bu teknik, kırılan parçaları toz altın, gümüş veya platin ile onarmayı içerir. Bizler de bireysel ve toplumsal olarak aldığımız hasar sonrasında en anlamlı şekilde, hayatımıza yeni değerler katarak tüm parçalarımızı tekrar bir araya getirmenin yolunu bulmak bundan sonraki süreçte en önemli meselemiz olmalıdır.

“Başımıza gelen olay kadar, bundan sonra ne yapacağımızı da çok önemlidir.”

Psikologlar olarak; bölgede evini, sokağını, anılarını, yakınlarını kaybetmiş birçok insanın ruhsal olarak en temel ihtiyacının yalnız olmadığını bilmek olduğuna şahit oluyoruz. Bu ihtiyacın farkındalığı ile evimdekipsikolog.com olarak depremin ikinci gününden itibaren ücretsiz online psikolojik destek ekibi oluşturduk. Bölgedeki insanları yalnız bırakmamak için hızlıca organize olduk.

“Bir günde oluşan ruhsal yaralar, bir günde sarılamayacak.”

Deprem anında ve sonrasındaki yaşantıların etkilerinin hızlıca iyileşip kapanacak bir yara olmadığını biliyoruz. Fiziksel yaralar iyileştiğinde ve belki tüm şehirler toplandığında dahi uygun destek alınmadıysa ruhsal yaralar iyileşmeyebilir ve kendine zarar vermek, başkasına zarar verme, alkol ve madde kullanımı gibi kişinin kendince bulduğu baş etme yöntemlerine başvurma riski bulunmaktadır. Deprem bölgesinde yaşayan ve kayıp veren herkes bu risk grubunun içindedir. Bu bilgiye dayanarak ücretsiz verdiğimiz psikolojik desteği daha sürdürülebilir hale getirmek için “Askıda Terapi” projemizi geliştirdik.

Askıda Terapi Nedir?

  • Bizlere ücretsiz psikolojik destek için başvuran her birey öncelikli olarak kısa bir ön görüşmeden geçer.
  • Ön görüşmede risk grubunda olduğu tespit edilen bireyler uygun uzmanla eşleştirilir,
  • 48 saat içinde ilk psikolojik destek seansı gerçekleşir,
  • Askıya bırakılan her terapi ise risk grubundaki bireylerin 6-12 ay süreyle takip edilmesine aracılık sağlar.

Yaşanan bu toplumsal depremde her şeyini kaybeden bir bireyi topluma kazandırmak için siz de askıya terapi bırakın, kişinin sağlıklı düşünmesine, hayatını yeniden kurabilmek için nefes almasına, planlama yapabilmek için zihninin sakinleşmesine destek olun.

Askıya bıraktığınız her terapi yeni bir hayata başlamak için bir umuttur. Depremzedelere umut olun.”

Güncel İçerikler