Veri güvenliği platformu Metomic, 20 milyon dolar yatırım aldı

SaaS uygulamalarındaki hassas verileri korumaya yönelik yeni nesil veri güvenliği çözümü geliştiren Metomic, düzenlenen Seri A turda 20 milyon dolar yatırım aldı

SaaS uygulamalarındaki hassas verileri korumaya yönelik yeni nesil veri güvenliği çözümü geliştiren Metomic, düzenlenen Seri A turda 20 milyon dolar yatırım aldı. Evolution Equity Partners tarafından yönetilen tura Resonance ve Connect Ventures katıldı. 

Yazılımcılar Rich Vibert ve Ben van Enckevort, son 10 yıldır neredeyse her gün Slack ve Google Drive gibi bulut uygulamalarını kullanıyor. Bu ikili, uygulamaların popülaritesi arttıkça özel verilerin her gün daha sık yüklendiğini ve paylaşıldığını fark ettiler. Yapılan işlem, sıradan insanların güvenliğini ve mahremiyetini tehlikeye atıyordu.

2018 yılında Rich Vibert ve Ben van Enckevort, SaaS uygulamalarındaki hassas verileri koruyan veri merkezli bir güvenlik yazılımı olan Metomic’i kurmaya karar verdiler.

Metomic’in kodsuz süreçleri, SaaS uygulamalarında veri kurallarını otomatikleştirmek için güvenlik, gizlilik ve uyumluluk ekipleri tarafından kullanılıyor. Bu sistem, personel üyelerini gizli verileri yanlış ayara yüklediklerinde derhal uyarma kapasitesini içeriyor. Böylece kuruluş genelinde bir insan güvenlik duvarına etkin bir şekilde izin veriyor.

Girişim, çalışma araçlarının veri katmanına bağlanarak kuruluşlara Google Apps, Slack, Jira ve Zendesk dahil ortak çalışmaya dayalı SaaS uygulamalarında verilerinin görünürlüğünü ve kontrolünü sağlıyor. Güvenlik uzmanlarının saklanan verileri, konumunu ve kullanıcılarını görüntülemesini sağlıyor.

Metomic, son 18 ayda SaaS ağlarında gizlenen iki milyondan fazla veri ihlali riskinin otomatik platformu tarafından durdurulduğunu bildirdi. Ayrıca SaaS uygulamalarının yüzde 99’u gereksiz veya yetkisiz kullanıcıların kullanımına açık olan yüz milyonlarca hassas veri noktası içerdiğini tespit etti.

Yeni yatırımla beraber girişim, ABD pazarında faaliyetlerini artırmayı ve ArGe planlarını gerçekleştirecek. Bununla beraber Metomic, yapay zeka platformunu büyütmek ve çalışan sayısını artırmak istiyor.

Güncel İçerikler