Spotify, artı ikonuyla birçok özelliği tek çatı altında topluyor

Spotify, uygulama içerisinde göz yoran özelliklerin hepsini artı ikonuyla beraber tek bir alana getiriyor.

Müzik ve podcast platformu Spotify, uygulama içerisinde göz yoran özelliklerin hepsini artı ikonuyla beraber tek bir alana getiriyor. Beğenilen şarkılar ve çalma listesine ekleikonları birleştirildi. Kullanıcıların tüm şarkıları, albümleri, çalma listelerini, sesli kitapları, podcast’leri veya bölümleri tek dokunuşla kitaplıklarına kaydetmelerini sağladığı duyuruldu.

Kullanıcılar, “Beğenilen Şarkılar”a bir şarkı eklemek için “Şu An Çalınan Görünümü”nün sağ tarafında bulunan artı düğmesine dokunuyor. Üzerine dokunduktan sonra, kullanıcıya listeye kaydedildiğini bildirmek için simge yeşil bir onay işaretine dönüşüyor. Hemen ardından kullanıcılar, şarkıyı başka bir çalma listesine eklemek isterlerse artı simgesine tekrar dokunabiliyorlar. Benzer özellik podcast için de yapılıyor. 

Küçük bir değişiklik olsa da bazı kullanıcıların alışması zor olacak gibi görünüyor. Kalp simgesi, Apple Music gibi Spotify rakiplerinin yanı sıra Twitter, TikTok ve Instagram gibi sosyal medya platformları da dahil olmak üzere birçok popüler uygulamada yaygın olarak kullanılıyor. Bu yüzden kullanıcıların nasıl reaksiyon vereceği henüz bilinmiyor.

Spotify, yeni artı düğmesinin, kullanıcılara aynı anda birden fazla çalma listesine ekleme olanağı sağladığından, kullanıcıların zamandan tasarruf etmesine yardımcı olacağına inanıyor. Özelliğin test edilmesi sırasında Spotify, kullanıcıların favorilere eklenen parçayı kaydedildikten sonra tekrar dinleme olasılıklarının daha yüksek olduğunu söyledi.

Son aylarda Spotify, kullanıcı deneyimini denemek ve iyileştirmek için birçok yol başlattı. Kullanıcı deneyiminin her zaman en iyi şekilde olması platformun amaçları arasında yer alıyor. Yeni simge, dünya çapında iOS ve Android cihazlarda kullanıma sunuldu. Önümüzdeki haftalarda tüm Spotify abonelerinin kullanımına açılacak.

Güncel İçerikler