Tecno, akıllı telefonlar için renk değiştirme teknolojisini duyurdu

Teknoloji markası Tecno, Barselona'da düzenlenen MWC 2023 etkinliği kapsamında Chameleon Colour Changing yani bukalemun gibi renk değiştirme teknolojisini duyurdu.

Teknoloji markası Tecno, Barselona’da düzenlenen MWC 2023 etkinliği kapsamında Chameleon Colour Changing yani bukalemun gibi renk değiştirme teknolojisini duyurdu. Şirketin sergilediği yeni teknoloji, oldukça ilginç görünüyor.

Bukalemun renk değiştirme teknolojisinin nasıl çalıştığının arkasında çok az bilgi bulunuyor. Mikron altı prizma malzemesinden oluşan bir ızgara, tam spektrumlu bir elektrikle kontrol edilen prizma renklendirme tekniği olan Chameleon Coloring Technology’i kullanılıyor. Buna bağlı olarak elektrik alanı uygulandığı anda yön değiştiriyor. Madde, prizmanın yönünü dikkatli bir şekilde ayarlayarak ışığı çeşitli dalga boylarında kırabiliyor ve bir dizi farklı renkler üretebiliyor. Madde herhangi bir ışık üretmeyip yüzeyinden ışığı saçıyor ve yüzeyi renklendirmiş oluyor.

Mikron altı prizma düzenlemesini değiştirmek için cihaz yazılımını kullanarak toplam 1600 farklı renk arasından manuel olarak seçim yapabiliyor. Pil düzeyine, müziğe ya da bildirimlere bağlı olarak renk otomatik olarak değişiyor. Geliştirilen teknoloji, bu değişikliği 2 milyon kez yapacağını iddia ediyor. Bu sayede sistem, bir gün boyunca yapılan çeşitli ayarlamalarla bile son derece dayanıklı hale geliyor.

Malzemenin 0,03 saniyelik renk değiştirme süresi bulunuyor. Ayrıca az enerji kullanmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Gün boyunca 100 değişiklik yapmak, 5 dakikalık bir videoyu izlemek kadar enerji harcıyor.

Renk değiştirme teknolojisi, hayatımıza daha önce realme akıllı telefonlar ve Tecno Camon 19 Pro Mondrian Edition ile beraber giriş yaptı. Tecno Chameleon renk değiştirme teknolojisiyle,  mevcut 1000’den fazla farklı renk şemasını kullanarak rengi manuel olarak değiştirebiliyoruz. Geliştirilen teknolojinin akıllı telefonlara ne zaman entegre edileceği henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler