Tecno, katlanabilir ekrana sahip Phantom V Fold modelini tanıttı

Tecno, katlanabilir akıllı telefon pazarına Phantom V Fold modeliyle giriş yaptı.

Tecno, katlanabilir akıllı telefon pazarına Phantom V Fold modeliyle giriş yaptı. Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress (MWC) 2023 etkinliğinde tanıtılan cihaz, fiyatıyla oldukça dikkat çekiyor.

Akıllı telefon, dünyanın ilk soldan sağa katlanabilir akıllı telefonu olacak. Cihaz için özel olarak özelleştirilmiş çift SIM, çift 5G işlemci bulunuyor. Phantom V Fold, Tecno’nun MWC standında sergilenmesinin yanı sıra, şirketin fuardaki çeşitli stratejik ortaklarıyla etkileşimlerinin bir parçası olarak MediaTek’in MWC standında sergilenen Dimensity 9000+ işlemcili tek katlanabilir cihaz unvanının sahibi oluyor. Bu çip seti, TSMC 4nm üretim sürecinden geçerek üretiliyor. Ayrıca düşük güç tüketimiyle de olağanüstü akıcı katlanabilir cihaz performansı sunuyor.

Cihazın ekranı kapalı olduğunda 6.42 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğe sahip LTPO AMOLED ekran bizleri karşılıyor. Ekran açıldığında ise 7.85 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü büyük ekran mükemmel şekilde görünüyor. Tecno Phantom V Fold’da 12 GB RAM ve 256 GB / 512 GB dahili depolama alanı bulunuyor.

Akıllı telefonun arka kısmında 50 megapiksel ana kamera, 2x zoom özellikli 50 megapiksel yardımcı lens ve 13 megapiksellik ultra geniş açı kamerası, fotoğraf konusunda cihazın iyi bir performans sergilemesini amaçlıyor. Ön tarafta küçük ekranın tam ortasında ise 32 megapiksellik bir selfie kamerasına yer veriliyor.

45W hızlı şarj destekli 5.000 mAh batarya kapasitesi de günlük kullanım için ideal sonuçlar üretiyor. Yapılan açıklamaya göre yalnızca 15 dakikalık şarjla akıllı telefonun %40 şarj olması sağlanıyor. Akıllı telefonun başlangıç fiyatı 1.099 dolar olarak açıklandı.

Güncel İçerikler