Mercedes-Benz, TikTok’u araçlarına entegre eden ilk marka oldu

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, popüler sosyal medya platformu TikTok'u araçlarına entegre etmeye hazırlanıyor.

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, popüler sosyal medya platformu TikTok‘u araçlarına entegre etmeye hazırlanıyor. Bu hamleyle beraber platformu araçlarına entegre eden ilk marka Mercedes-Benz oluyor.

En son raporlara göre, yeni Mercedes-Benz E Serisi’nin 2023 sonbaharında piyasaya sürülecek olan sürümünde TikTok yer alacak. Araçtaki MBUX bilgi-eğlence sisteminin güncellenmiş versiyonu, tüm gösterge panosunu kaplayan bir “süper ekrana” sahip olacak ve sürücülerin ve yolcuların TikTok ve Zoom gibi uygulamalara  giriş yapmasıyla beraber Angry Birds gibi oyunlar oynaması sağlanacak. 

Mercedes-Benz CEO’su Ola Källenius, şirketin bu uygulamaları her pazarda veya bölgede en popüler olanı temel alarak seçtiğini belirtti. TikTok’un dahil edilmesiyle, Mercedes’in uygulamanın özellikle popüler olduğu Çin pazarına olan ilgisini vurguluyor. Bu pazarda uygulamanın popülerliği söz konusu olduğu için irçok kişinin dikkatini kolaylıkla çekebilecekleri düşünülüyor.

Yolcular, ekranın hemen önlerinde bulunan bir kısmına erişebilecek ve TikTok’taki içeriğin keyfini çıkarabilecekler. Sürücü izleme sistemi, sürücünün nereye baktığını takip ederek sürüş sırasında dikkatlerinin dağılmamasını da sağlıyor.

Mercedes-Benz, üçüncü taraf uygulamalarının bilgi-eğlence sistemine daha kolay entegrasyonunu sağlayan yeni bir yazılım mimarisi yarattı. Otomobil üreticisi ayrıca Mercedes me uygulaması aracılığıyla erişilebilen yeni bir uygulama mağazası geliştirdi. Kablosuz yazılım güncellemeleri, gelecekte araca daha fazla uygulamanın eklenmesini sağlayacak. Kullanıcı kolaylığı her zamankinden daha ön planda gibi görünüyor. 

Tüm bu yeni özellikler ve ortaklıklar, Alman otomobil üreticisinin California, Sunnyvale’deki araştırma ve geliştirme merkezinde duyuruldu.

Güncel İçerikler