WhatsApp, iOS cihaz için video görüşmelerine picture-in-picture desteği getiriyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, iOS için video görüşmeleri esnasında arka planda diğer uygulamaları çalıştırmaya yarayan picture-in-picture özelliğini kullanıma sundu.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, iOS için video görüşmeleri esnasında arka planda diğer uygulamaları çalıştırmaya yarayan picture-in-picture özelliğini kullanıma sundu. Bu sayede görüntülü konuşma yapan kişiler verimliliği artırarak aynı zamanda hem görüntülü konuşma hem de işleri devam ettirmeye yardımcı oluyor. 

Resim içinde resim (PiP) modu, kullanıcıların cihazlarını başka şekillerde kullanmaya devam ederken daha küçük bir pencerede video izlemelerine olanak tanıyor. Örneğin, çevrimiçi bir eğitim izliyorsanız veya WhatsApp Görüntülü Arama üzerinden biriyle sohbet ediyorsanız, arama oturumunuzu kesintiye uğratmadan e-postalarınız üzerinde çalışmaya veya sosyal medyada gezinmeye devam edebilirsiniz. PiP penceresi ayrıca, kullanıcının o anda yaptıklarına müdahale etmemesi için kullanıcının ihtiyaç duyduğu şekilde taşınabiliyor ve yeniden boyutlandırılabiliyor.

iOS kullanıcıları, bu özelliklerin keyfini çıkarmak için uygulamalarını en son yayınlanan V23.3.77 sürümüne güncellemeleri gerekiyor. Bu yeni WhatsApp güncellemesi, görüntülü aramalar sırasında çoklu görevleri eskisinden çok daha kolay hale getiriyor; kullanıcılar artık sesli/görüntülü sohbet yoluyla arkadaşları ve ailesiyle iletişimde kalmakla işlerini bitirmek arasında seçim yapmak zorunda kalmıyor. 

Yayınlanan yeni sürümde birçok özellik de uygulamaya geliyor. En yeni sürüm, artık belgelere alt yazı eklemeyi ve ayrıca sohbet gruplarınızın neyle ilgili olduğunu daha iyi ifade etmek için daha uzun konular ve açıklamalar eklemeyi destekliyor. Ayrıca profil fotoğrafınız ve çıkartmalarınız için kullanabileceğiniz bir avatar oluşturmak için yeni bir seçenek sunuyor. Görüntülü Aramalar yaparken kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek olan WhatsApp’a kullanıcı dostu işlevsel özellikler geliyor.

Güncel İçerikler