Instagram, içerik üreticiler için Broadcast Channels özelliğini kullanıma sundu

Popüler sosyal medya platformu Instagram, içerik üreticilerinin takipçileriyle geniş ölçekte doğrudan etkileşim kurması için Broadcast Channels özelliğini kullanıma sundu.

Popüler sosyal medya platformu Instagram, içerik üreticilerinin takipçileriyle geniş ölçekte doğrudan etkileşim kurması için Broadcast Channels özelliğini kullanıma sundu. Özellikle beraber içerik üreticiler, düzenlediği canlı yayında takipçileriyle daha kolay etkileşim kurabiliyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Broadcast Channels ile içerik üreticilerinin metin, fotoğraf, video ve daha fazlasını doğrudan takipçilerine göndermesine olanak tanıyor. Zuckerberg duyuruyu, ileride diğer Meta güncellemelerini paylaşmayı planladığı Meta Channel adlı kendi yayın kanalında yaptı.

Yeni özellik, içerik oluşturuculara uygulama içinde takipçilerini güncellemenin yeni bir yolunu sunuyor. Geçmişte, içerik oluşturucular genellikle haberleri ve güncellemeleri takipçileriyle paylaşmak için bir hikaye yayınlıyordu, ancak artık hayranlarıyla etkileşim kurmak için daha doğrudan bir yol kullanma seçeneğine sahip olabiliyorlar.

Yayın kanallarında sadece içerik üreticiler mesaj gönderebiliyor. Takipçiler mesajlara tepki vererek anketlerde oy kullanabiliyor. Meta, “bana bir şey sor” tipi oturumlar için kitle kaynaklı sorular gibi yayın kanallarına daha fazla özellik eklemeyi planladığını söyledi.

Bir yayın kanalına herkes katılabiliyor ve içerik üretici kanalda paylaşım yaptığında yalnızca takipçileri bildirim alıyor. Takipçiler, yayın kanallarını sessize alabilip kaç bildirim alacaklarını kontrol edebiliyor. Özellik şu an için ABD’deki sayılı içerik üreticinde aktif hale getirildi.

Bu kişiler arasında Austin Sprinz (@austin_sprinz), Chloe Kim (@chloekim), David Allen (@ToTouchanEmu), FaZe Rug (@fazerug) , Flau’jae Johnson  (@flaujae), Gilbert Burns (@gilbert_burns), Josh Richards (@joshrichards), Karen Cheng (@karenxcheng), Katie Feeney (@katiefeeneyy), Lonnie IIV (@LonnieIIV), Mackenzie Dern (@mackenziedern), Mikaela Shiffrin (@mikaelashiffrin), Tank Sinatra (@tank.sinatra) ve Valkyrae (@valkyrae) yer alıyor. 

Şirket, Broadcast Channels’ın herkese açık ve keşfedilebilir sohbet deneyimleri için tasarlandığını, bu nedenle Instagram’daki özel mesajlaşmalardan farklı şekilde ele alındığını söylüyor. Meta, yayın kanallarındaki yönergelerini ihlal edebilecek içeriği belirlemeye, incelemeye veya kaldırmaya yardımcı olacak araçlara ve gözden geçirenlere sahip olduğunu belirtiyor. Özelliğin global çapta ne zaman aktif hale geleceği henüz bilinmiyor. 

Güncel İçerikler