ByteDance’in iş odaklı iletişim uygulaması Feishu, geçen yıl 100 milyon dolar kazandı

ByteDance'in iş yeri iletişim uygulaması Feishu, geçen yıl yıllık gelirinde 100 milyon doların üzerine çıktı.

ByteDance‘in iş yeri iletişim uygulaması Feishu, geçen yıl yıllık gelirinde 100 milyon doların üzerine çıktı. Uygulamanın popülaritesinin gün geçtikçe daha da arttığı görülüyor.

2021’in sonlarında işyeri aracı, firmanın altı ayrı iş grubundan biri haline geldi. TikTok, Douyin, Dali (eğitim aracı), BytePlus (B2B yapay zeka ve veri) ve Nuverse (video oyunları) dahil olmak üzere ByteDance’teki diğer uygulamalarla aynı stratejik öneme sahip olduğu anlamına geliyor.

Lark adlı uluslararası bir sürümü olan Feishu, görüntülü aramalar için otomatik not alma ve paylaşılan takvimlerden ortak belgelere kadar kullanışlı özelliklere sahip, her şeyi kapsayan bir iş iletişimi uygulaması olarak lanse ediliyor. Feishu, Slack‘in sayısız üçüncü taraf uygulamasıyla entegre olan açık platformunun aksine, bu işlevleri oluşturmak için çok miktarda öz kaynak harcadı. Platformun her adımında kendi geliştirdikleri araçlara yer verdi.

Her şeyi şirket içinde yapmak, sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunmaya yardımcı olsa da şirket içi maliyeti oldukça artırıyor. ByteDance‘in Feishu’ya yaptığı ağır yatırım, Çin’deki kurumsal yazılımların durumunu anlatıyor. Leiphone makalesine göre, 2022’de zirvede olan Feishu’nun çalışan sayısı 10.000 kişiydi (dış kaynaklı işçiler dahil). Wall Street Journal, Feishu’nun şu anda 7.000 kişiye sahip olduğunu açıkladı. Çin pazarında yazılım yerine daha çok ürünü ön plana çıkaran pazarlama faaliyetlerine daha fazla önem verildiği görülüyor.

Feishu’nun ilerleyen süreçte daha büyük atılımlar yaparak Slack ile rekabet edip edemeyeceği oldukça merakla bekleniyor.

Güncel İçerikler