427 milyon dolar yatırım toplayan Slack, değerlemesini 7.1 milyar dolara çıkardı

2013 yılında faaliyetlerine başlayan şirket içi iletişim platformu Slack, Dragoneer Investment Group ve General Atlantic liderliğinde 427 milyon dolar toplayarak H Seri yatırım turunda değerlemesini 7.1 milyar dolara çıkardı.

Bu yatırım turuna; T. Rowe Price Associates, Inc, Wellington, Baillie Gifford ve Sands Capital ve ismi açıklanmayan yatırımcılar da katıldı.

Slack şu anda 8 milyonu aşan aktif kullanıcıya sahip ve 70.000’den fazla ekip daha profesyonel kullanım için ödeme yapıyor. Birlikte çalışan eğitim grupları ve işyeri grupları için iletişim platformu oluşturmaya çalışan bir dizi girişim ve büyük teknoloji devleri oldu ancak Slack doğru zamanda doğru platform olmuş gibi görünüyor Slack kolay arayüzü ile ofisinizde kullanabileceğiniz herhangi bir yazılım veya uygulama parçasını konuşma akışına entegre edebilme yeteneği sayesinde kullanıcılar ile olan bağını daha da kuvvetlendirdi.

Dragoneer’in Kurucu ve Yönetici Ortağı Marc Stad yaptığı açıklamada “Slack insanların işbirliği yolunda devrim yaratan olağanüstü bir şirket ve Slack ekibiyle uzun vadeli bir ortaklık kurmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

FacebookMicrosoft ve diğer büyük şirketlerin yeni müşteriler kazanarak gelir akışlarına bir yenisini eklemek için bu platformu fırsat olarak gördüklerinden kendi platformlarını geliştirmeleri yarışa değer bir rekabet ortaya çıkarmadı fakat Slack CEO’su ve kurucularından Stewart Butterfield “Şirket değerinin yükselmesi “fırsatçılık” olarak görülüyor ancak süreç şirketi iyi değerlere getiriyorsa finansmanı almaya değer çünkü ileride ne olacağını bilemezsiniz” dedi. Bu açıklama şirketin satılabileceği fikrini akıllara getirse de henüz bu konu hakkında bir açıklama yapılmadı.

“Slack yatırımımız şirketin vizyonu ve yönetim ekibine olan inancımızı, ürünün üretkenliğini arttırma potansiyeline ve insanların daha büyük ölçekte çalışma potansiyeline ek olarak bu yeni kurumsal iş birliği çok kısa sürede güçlü bir ilerleme kaydetti ”

Slack birlikte çalışan bir çok insanın çalışma ve iletişim kurma şeklini değiştirdi ve bu platformun insanlar ve kuruluşların birlikte çalışma şeklini değiştirmek için hala büyük bir potansiyel var.

Güncel İçerikler